A hétvégi BPM show a DJ-k mennyországa, és csak az övék. A BPM egyre inkább a nyugati világ vezető DJ-orientált kiállításává válik, a PLASA nem tud alávágni, a NAMM és a Musikmesse túl széles palettával rendelkezik, a kínai megashow-k pedig egyelőre nem érik el presztízsben a nyugatiakat (ez majd az első világhírű kínai DJ-vel megfordul).

Újdonságok, amik említést érdemelnek:

A vezető hír az Allen & Heath XONE:DB4 4-csatornás analóg+digitális mixere volt. Bitang 2000 GBP árától mindenki csak kapkodta a levegőt, amíg ki nem próbálták… Egy precízen összerakott, csatornánkénti effektekkel és mindent-mindenhova routing-gal ellátott mixer-ről van szó. A hangminőséget mindenki dicsérte, és 16 csatornás (4 sztereo send+return), 24bit/96kHz-es USB audio interfész van benne. Az árát tekintve inkább klub installációkban lesz helye, de a verdikt az volt, hogy megéri az árát. Az árról még csak annyit, hogy a kiállító személyzet szerint upgrade-elhető a firmware és a meglévő megalomán funkciók mellé a jövőben újabbakat pakolnak bele. Azt sem szabad kifelejteni, hogy a technika később olcsóbb modellekbe is begyűrűzhet, ez most egyértelműen a flagship modell. Az Allen & Heath XONE weboldalon találhatók részletesebb infók és további képek.
Allen & Heath XONE:DB4 DJ mixer

Mégsem volt kacsa a korábbi Technics SL széria megszűnéséről szóló hír. Részletek itt.

Vestax VCI-100 mk2: immár (kvázi) 4-csatornás működéssel (A-C, B-D, a kettő közötti váltással), de így a Traktor-hoz már használható. Az alja viszont műanyag lett (állítólag sokan nehéznek találták ???), tettek a szélére szép világító kék fényeket a parasztvakításhoz, a jog tárcsák feszítése a központi elemről történik, a navigáció középre költözött (4-irányú kontroller), és szimmetrikusabb lett a potik layout-ja.
Volt még egy apróbb újdonság, a Micro 5 nevű 2-csatornás mini mixer, kb. tenyérben elfér, az előzetes infók alapján csak vonalszintű jelet kezel. Erről még a Vestax oldalán sincs infó, normális képet meg nem találtam róla sehol, de különben sem számottevő újdonság.

Vestax VCI-100 mk2 DJ kontroller

Numark Mixtrack Pro = Numark Mixtrack + audio interfész + némi apró kozmetikai módosítások.
Numark Mixtrack Pro DJ kontroller

AKAI MPK mini = LPK25 + LPD8 egybeépítve.
AKAI MPK mini MIDI kontroller

DJ hírek: BPM 2010
Cimke:                                     

2 thoughts on “DJ hírek: BPM 2010

 • 2010-10-06 at 02:33
  Permalink

  XONE:DB4
  + 3 EQ a korábbi 4 EQ-s megoldás engem zavart és nem voltak jó helyen a vágási pontok sem.
  + jópofa, hogy az EQ-t át lehet kapcsoni LP üzemmódba!

  ? fent teljsen szabad bemetet választás, de hátul már csak középre tudok lemezjátszót dugni, a földelés meg a szélén van

  – messze van az FX on az FXtől
  – nincs aux
  – különböző funkciójú gombok azonos formájúak, és nem logikus helyen vannak
  – a forrásválasztó billenőkapcsoló, és közel van magas
  – crossfadernél csavar (bőrradír 🙂

  Összességében, ezt sem DJ tervezte.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük