weldroid Synesthesia waveshaper/EQ/dinamika processzor pluginMert magyar, mert barát és volt kolléga, és mert nem idióta, ezért első helyen ma Zsíros Tamás, aka. Weldroid új pluginjét, a Synesthesia-t szeretném promotálni. A Synesthesia egy waveshaper/EQ/dinamika processzor plugin, frekvenciafüggő harmonikus generálással és túlmintavételezéssel. Az egyedi benne a harmonikusonként állítható waveshaping/torzítás, ami nagyon fincsi eredményeket ad, és szinte üvölt a kreatív szétparaméterezésért. Ára mindössze 30 EUR, további infók a Weldroid weboldalon. Bravó! De ehhez a névhez nem illene jobban egy pszichedelikus szétszínezett interfész? Vagy keressük a barna hangot? 🙂

Az SPL plugin formában is kihozza a Passeq passzív EQ-t, állítólag az eddigi legkomplexebb algoritmusokkal. Akárcsak a vas, itt is kétcsatornás a megvalósítás, csatornánként 72 szűrővel a 3 sávban.

SPL Passeq Analog Code plugin

AZ SPL bejelentése alapján az algoritmus minden szűrő interakciót figyelembe vesz, és egyúttal a bemeneti és kimeneti transzformátorok hangját is emulálja. Két kijelzési mód is elérhető: a standard kétcsatornás és egy helytakarékos egycsatornás verzió. M/S mód is használható, a mid és side jelek független processzálásához. A plugin ára 149 EUR + ÁFA lesz. Itt olvasható a hivatalos bejelentés.

A whiteLABEL pluginek elég jók, és a most kihozott SKWOSH kompresszor csak erősíti ezt: 4 hard/soft működési mód, kompresszió és boost, peak és 2 RMS móddal ellátott envelope follower opcionális peak-hold funkcióval és egyszerű/komplex követési módokkal.

whiteLABEL SKWOSH kompresszor plugin

Belső és külső sidechain is használható, HP/LP/BP szűrőkkel, max. 24dB/oktáv meredekséggel, és a sidechain jel a szűrőkkel együtt monitorozható is. Szerencsére van paraméterezhető lookahead is, plusz 2 torzító algoritmus statikus és a bemeneti jeltől/gain csökkentéstől függő dinamikus torzítás hozzáadásához – kis extra a hang színezéséhez. Párhuzamos kompresszió is megoldható vele (és mi ez a hülyeség, hogy New York kompressziónak hívják? csak mert a house elkezdte használni és megismertette a tömegekkel ezt a több évtizedes technikát? gáz…). 4 bemenet és 4 kimenet, paraméter automatizálás és MIDI kontroll egészítik ki a képet. Az ára mindössze 25 GBP, további infók a fejlesztők weboldalán.

Vestax Tank (VAI-80) DJ USB interfészA Vestax kihozott egy kisméretű és pofás DJ USB audio interfészt Tank néven (egyébként VAI-80 a termékkód). Minden bemenetén van gain és high/low EQ, valamint XLR kimenettel ellátott a PA rendszerhez való csatlakozáshoz. Az ára 290 EUR, ami nem olcsó… További infók a Vestax weboldalán.

Essen szó a Renoise 2.6-ról is, mely 3 hónap közösségi tesztelés után kilépett a béta fázisból. A legnagyobb újdonság a szkriptelési lehetőség (Lua), ami mindenhova beilleszthető: további tracker funkcionalitás valósítható meg vele, különféle kontrollerek natív támogatását biztosítja, át lehet vele alakítani a kezelőfelületet, stb. A másik érdekesség a sample autoseek, ami a hangmintát az aktuális lejátszási pozícióval szinkronban indítja el – képzeld el úgy, mint egy audio csatornát, amire a minta van betöltve – nem nagy durranás de hasznos lehet. Ami még említésre méltó az az OpenSoundConrol (OSC) szerver implementáció, a duplex MIDI/OSC kontroller framework, DSSI támogatás Linux-on, és AIFC, AU, SND, CAF fájlformátumok támogatása. Ezek mellett teljesítményt és stabilitást javítottak benne, és további apróbb, használhatóságot és funkcionalitást érintő fejlesztéseket tettek. A részletes listát itt találod, a 2.6 Final közlemény pedig itt olvasható, videókkal együtt.

Végül egy tipp: Faber Music: Behind Bars: szakirodalom kottázáshozakiknek mindenük a kotta, azok örülni fognak a Faber Music főszerkesztője, Elaine Guold kiadás előtt álló könyvének, a Behind Bars-nak. Állítólag ez lesz minden idők legkomplettebb kottázással kapcsolatos szakirodalma, 704 oldalon 1500 példával. 2011 január 20. a megjelenés tervezett időpontja, és aki ezelőtt megrendeli, az 45% kezvezményt kap a 65 GBP árból – azaz majdnem féláron juthatsz hozzá. Ne ijedj meg a weboldalukon található korlátozott order form-tól, megy az máshonnan is, mint a feltüntetett USA/UK/Ausztrália…

Itt letölthető a Behind Bars info booklet, benne a részletes termékinfóval, mintaoldalakkal és az order form-mal, amivel a kedvezmény igénybe vehető.

Synesthesia, SPL, Vestax, Renoise, whiteLABEL, és szakirodalom kottázáshoz
Cimke:                                                     

Egy gondolat a “Synesthesia, SPL, Vestax, Renoise, whiteLABEL, és szakirodalom kottázáshoz” -hoz

 • 2010-11-16 at 09:07
  Permalink

  Danke sehr! Pszichedelikusan színezett interfész volt (csavartad a potit, rajzoltad a görbét – változott a háttérszín), de egyrészt nem nézett ki jól screenshot-on, másrészt meg ki vagyok én hogy megmondjam, hogy ha felfelé nyomod a “warm gain”-t akkor az terrakotta színű lesz?

  Maradt tehát ez a színben szerény reprezentáció, tessék a hangzásra koncentrálni, a GUI meg csak nyugtassa a szemet 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=w6XBJFlaekg
  (transcoding by youtube)

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük