Úgy tűnik lesz miért örülni a Linux felhasználóknak, ugyanis hamarosan lesz Ardour 3. A 3.0 verzió újdonságait megtekinthetitek itt. Egy biztos, az Ardour teljesen életképes, komoly alternatívát nyújt a PC DAW világnak, persze nem tudom, ki használja OS X-en – nem mintha bármi baj lenne vele, de erős a konkurencia.

VJ fronton a nagy hír, hogy az új évtől hozzáférhető lesz az alapjaitól újraírt VDMX5 félmoduláris VJ app. A b8 kódjelű verzióról többet megtudhattok a Vidvox Vimeo albumában. ahogy az alkotók írják, elsősorban a korábbi verzió teljes funkcionalitásának reprodukciója volt a fontos, tehát nincsenek csillivilli újdonságok – egyelőre – de ez szükséges volt, ahhoz, hogy tovább léphessenek. Úgy legyen.

Az Apple kiadott egy új RAW compatibility update-et az Aperture 3-hoz és iPhoto ’11-hez, benne plusz 7 fényképezőgép támogatásával.

Egy hónapja volt újdonság, szeretném megemlíteni, hogy a Jazzmutant/Stantum felhagyott a Lemur multitouch kontroller fejlesztésével/gyártásával, és befejezi működését. Hiába, ahogy a tablet-ek elöntik a piacot, az a kis számú prémium user is elfordult tőlük, akik eddig eltartották a céget. 2011 dec. 31-el a support is megszűnik, és onnan már csak a weboldal marad meg, hogy lehessen mazsolázni az archívumból, valamint a fórum lehetőséget nyújtson az információcserére. Sajtóközlemény itt. Ja és van itthon aktív user?

Aki bírja a metált, és szeretne egy rongyrázós, de ugyanakkor bitang jónak tűnő fesztiválon részt venni (2011 jan. 24-28), az csekkolja le a 70.000 tons of Metal-t. Az ötlet húzós, egy karibi loveboat-ozáshoz használatos luxushajót megtömnek neves zenekarokkal (a lineup-ra nem lehet panasz!), rengeteg piával/kajával meg persze a fesztiválozókkal és kicsapják őket a nyílt vízre egy kis Miami – Mexikó – Miami körtúrára. Nagyon kemény lehet!

Jeff Price Tunecore főnököt divat manapság szidni, erdővel és eltévedéssel vádolni, de az ebben a hatrészes blog-sorozatban minden szava igazság, és nem tudok hol belekötni. Minden DIY/DTF művésznek és a zeneiparral mélyebb kapcsolatokat ápolóknak érdemes végigolvasni és elgondolkodni rajta, mert megélhetésük, anyagi és erkölcsi sikerük múlik rajta. Persze a magyar/európai szabályozás némileg eltér az USA-ban alkalmazottól, de az alapok/elvek ugyanazok. Első rész itt.

Végül pedig aki szeretne egy 214 dobgépből álló ingyenes hangminta gyűjtemény tulajdonosa lenni, az töltse le a cuccot és köszönje meg szépen az arcnak, amiért annyira jófej volt, hogy összehozta ezt a pakkot.

Ardour 3, VDMX b8, Apple RAW update, Jazzmutant búcsú, 70000 tonna metál, zeneipari olvasmány, 214 dobgép hangmintái ingyen
Cimke:                                                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük