A KK Audio Labs, a KRK alapító és volt tulajdonos Keith R. Klawitter új cége a DS-6 referencia monitort mutatta be, ami elég impresszív mutatókkal bír, 1″ titán kompozit 200W magas és 6″ custom kompozit magos 350W mélysugárzóval, lehallgatási környezetekhez 4 preset-tel, XLR csatlakozással, 111 dB peak SPL-el. Részletek a KK Audio Labs weboldalán.

KK Audio Labs DS-6 monitorhangfalAlesis Performance Pad Pro dobgép és kontroller

Tetszett még az Alesis Performance Pad Pro. Az elődjéről itt olvashatjátok a tesztemet, a Pro erre tesz rá új hangkészlettel, 3 part szekvenszerrel, effektekkel (végre!), háttérvilágítású LCD kijelzővel és apróbb fejlesztésekkel. Részletek az Alesis weboldalán.

Gitárosoknak és foglalt kezekkel, de szabad lábakkal rendelkezőknek szól az RJM Music Tech új kontrollere, a Mastermind GT. Ezt agyonhallgatták, én is csak véletlenül futottam bele, talán mert a NAMM-on csak a nagyon korai prototípust lehetett próbálgatni, valamikor július végére ígérik a megjelenést, de nekem már most jobban tetszik, mint a Keith McMillen Softstep-je. Persze az RJM Music weboldalán még semmi hír, de ahogy kerül, majd postolom a végleges dizájn és funkciókat.

Egy rettentően béna, de legalább sok infót tartalmazó videó:

DJ fronton ami még számottevő volt, az a Gemini CTRL-47 4 deckes kontrollere, semmi extra, de a fontos kontroll opciók rajta vannak, kinézetre nem túl zsúfolt kezelőfelület, használhatónak tűnik. Beépített 24 bit/192 kHz audio interfész, ASIO driver, XLR kimenetek és 3 pár sztereo RCA kimenet (master, booth, record), SPDIF digitális kimenet vannak rajta, VirtualDJ 7-et adnak hozzá. A megfizethető 4 deck kontroller, és annak pont jó. Részletek a Gemini weboldalán.
Gemini CTRL-47 4 deck DJ MIDI kontroller

A DJ Tech Hybrid X1 kit egy pár uSolo FX és az új X10 (2 csatornás mixer, 4 in + 4 out USB audio interfész) kombója – tulajdonképpen media player + mixer, flash memóriák és USB merevlemezek támogatásával. Van ASIO driver, az egyes eszközök egymáshoz USB-n keresztül csatlakoznak, van MIDI kontroll mód a szoftverek vezérléséhez. A flight case alaptartozék és abszolút megfizethető kategória! És milyen kis aranyos! Sok jó funkció kis helyen is elfér… A részleteket úgy kell összeszedegetni a DJ Tech weboldalon, sajnos nincs direkt termékoldal és emiatt részletesebb specifikációk sem.
DJ Tech Hybrid X1 - uSolo FX és X10 mixer kombó

 

Hát, kb. ennyi ami kimaradt és érdemes volt róla írni. Sok eszközt kihagytam, amiről egy évvel korábban még írtam volna, de mára még kisebb tér van az innovációnak és bővül a másolók halmaza – és nem akartam buta listázást csak a darabszám kedvéért.
Egy kis statisztika a végére: 3%-al nőtt a látogatók száma, 90.114 volt a regisztrált létszám, ami rekord a 109 éves kiállítás-sorozat történetében. Ugyan itthonról ezt nehéz elhinni, de a legtöbben optimistán nyilatkoztak a látogatók kíváncsiságáról és vásárlói kedvéről is – de azért még gödörben van az audioipar, viszont a pozitív marketinget nyomni muszáj, és ezt az USA-ban csinálják a legjobban.
Ja és a “Best of Show” a Roger Linn / Dave Smith Tempest lett. Nálam is.

Téli NAMM 2011 – ami kimaradt
Cimke:                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük