Anamod Audio Realios TL Compressor API 500 Lunchbox formátumú kompresszorAz Anamod Audio egy új API 500 Lunchbox formátumú kompresszort jelentetett meg Realios TL Compressor néven, ami működési elvét tekintve eltér minden eddigi megszokott, FET, VCA, csöves, vari-mu, fotocellás vagy diódás megoldásoktól: a gain kontroll elem itt egy wolfram szál.

A wolfram szál az audio jelútba van integrálva, és ahogyan a jel egyre erősebb lesz, úgy lesz melegebb a wolfram szál is, ezzel megnövelve az ellenállást és csökkentve a jelszintet. A megoldás előnye, hogy alacsonyabb torzítási jellemzőket mutat, mint a megszokott kompresszor kialakítások, ráadásul a wolfram szál igazi RMS detektálóként viselkedik, ami nagyon pontosan képes az audio jelszint lekövetésére. Kezelni is egyszerű: csak az input és output gain állítható, az input állítja a kompresszió mértékét is, plusz egy bypass kapcsolóval lehet kiiktatni a kompresszort. A bemenet/kimenet szimmetrikus, a potik fokozatosak, és van egy threshold-jelző lámpa is rajta.

A technikai specifikációk nagyon komolyak: 3Hz – 285kHz (±3dB) frekvenciaválasz, kevesebb mint 74dBu / 0-30kHz @ +4dBu zaj, a torzítás pedig kevesebb, mint 0.001 %, bármilyen gain csökkentés érték mellett.

A minőségnek ára is van, a Realios TL Compressor 900 GBP áron kapható (benne van az angol ÁFA). További információk az Anamod Audio weboldalán.

Anamod Audio Realios TL Compressor – ez valami más
Cimke:         

2 thoughts on “Anamod Audio Realios TL Compressor – ez valami más

 • 2011-05-29 at 20:07
  Permalink

  Zseniális ötlet, ráadásul ha jól sejtem hasonló lecsengése lehet mint az opto-elektronikai megoldásoknak…

  Válasz
  • 2011-05-30 at 00:29
   Permalink

   Mivel true RMS, ezért biztosan közel van az opto-hoz, de még inkább természetes hangzást nyújt!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük