Média automatizálásKiadványszerkesztés / DTP automatizálásHardverkonfigurációk

A média automatizálás szolgáltatásról

A nagy precizitást igénylő, ismétlődő munkafolyamatokat automatizáljuk.
Buta kézi munka helyett okos szoftver és hardver környezeteket használunk.
Mottó: Free the robots!

Média automatizálási rendszerünk a megoldás:

 • tökéletesen precíz, akár 100 nanomásodperc időzítésű (100 * 10-9 másodperc) editálásokat tesz lehetővé
 • támogat minden népszerű audio, video és állókép/picture formátumot
 • programozható formátum konverzió, edit, mix, kompozitálás, és multiformat render egy média halmaz minden elemére egyedien és csoportosan
 • az ismétlődő processzeken felül paraméterezhető, kreatív manipulációkra is lehetőséget nyújt
 • VST / DX / AU plugin processzálás
 • teljes körű internetes munkavégzés – preview-k, komment-ek, edit-ek, master-ek
 • master-ek adathordozón is
 • a leggyorsabb eredményeket és a legnagyobb költségmegtakarítást nyújtja – lásd az alábbi esettanulmányokat

Kinek ajánljuk?

 • médiavállalkozásoknak, ahol folyamatosan ismétlődő editálási feladatokat kell elvégezni
 • rádióállomások, tévék számára a napi munkavégzés támogatására
 • editálással egybekötött formátum konverziókhoz
 • statikus vagy paraméterezett multiformat render feladatokhoz
 • háttérben futó non-stop archiválási feladatok futtatására
 • rendszerek összekötésére

Információk és tanácsadás


Saját levelezőprogram használatával
info@adsr.hu
Ajánlatkérés telefonon
+36 30 274 7734
Skype chat
Chat - ADSR Multimédia


Showcase 1
Zagar – Space Medusa: 4700 db. médiafájl Facebook promócióhoz

Zagar - Space Medusa Facebook App

Remélem, senkinek nem kell bemutatni a Zagar produkciót, de ha mégis: http://www.zagar.hu/

Balázsék egy jópofa ötlettel készültek az új Space Medusa single megjelenésére: egy Facebook alkalmazással, melyben mindenki lefoglalhat magának szeleteket a dalból, majd ha minden darab megtalálta gazdáját, akkor meghallgatóvá a komplett dal. Remek ötlet.

A Zagar azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy készítsük a médiaanyagot a Facebook app-hoz. Ez közel 4700 médiafájl legyártását jelentette. A feladat manuális végrehajtása irreális erőforrásokat követelt volna tőlük és az idő is szorított.

A megoldást az ADSR média automatizálása jelentette.

Processz lánc:
Az instrument track mix-eket kellett ütemre pontosan darabolni, egyedileg gain-t szabályozni, egyedileg in/out fade-elni és egyedi mono/sztereo + formátumkonverziót végezni, konzisztens szekvenciális fájl elnevezéssel és beágyazott metaadatokkal.

Automatizálás nélkül: 12 – 18 nap (best – worst).
Automatizálva: 12 óra (start-stop).


Showcase 2
Személyre szóló rádiós névnapi köszöntők: 7500 db. automatikus mix elkészítése 24 óra alatt

Megbízónk egy induló vállalkozás volt, mely tematikus névnapi köszöntőket kínál felhasználóinak. Ehhez 500 nevet és 15 stílusban megalkotott zenei alapot kellett kombinálnunk, elkészíteni az egyedi köszöntőket a korábban már felmondott nevekkel és frappáns jókívánságokkal. 1 egyedi köszöntő elkészülési idejét 1 perc-nek vettük tesztek alapján. Ez áll a projekt kezeléséből fakadó időből, az alapvető mix beállításokból, és a render időből. Mindezt abszolút precíz elnevezésekkel, tag-elve, stílusok és nevek feltüntetésével. Nos, mindezt 7500-szor. 7500 perc = 125 óra, egy komplett hónap – ha soha nincs tévesztés. Tévesztés pedig mindig van, és ahogy a monoton munkánál megszokott – egyre gyakrabban. A vállalkozás pedig a lehető leghamarabb szeretett volna a piacra lépni.

Itt lépett be az ADSR Multimédia. Egy rövid konzultáció után megkaptuk a médiaanyagokat és megállapítottuk, hogy a feladat gyorsan kivitelezhető. Megbízónk számára minimum nettó 125 emberi munkaórát 24 órával váltottunk ki (beleértve az előkészítést, a háttér-feladatokat és az ellenőrzést is), megspórolva ezzel 30 napot a megjelenésig/piacra lépésig, plusz nyert vele egy munkára fogható szabad alkalmazottat is, akit kreatív és hasznosabb feladatokkal láthatott el.

 

Jól hangzik? Az ADSR Multimédia a garancia.

A kiadványszerkesztés / DTP automatizálásról

Könyvek, kiadványok és dokumentumok automatikus felépítésére, formázására és átalakítására kínáljuk kiadványszerkesztés / DTP automatizálás szolgáltatásunkat. A megjelenés kialakításától a szöveges és grafikus tartalommal való kitöltés, és a nyomdai/webes célformátumok elkészítéséig minden lépést a lehető legteljesebb mértékben automatizálunk.

E-könyvek

Komplett e-könyv (e-book) előállítási folyamattal rendelkezünk. Az összes népszerű formátumot (ePub, Amazon Kindle, Apple iBook, PRC/MOBI) képesek vagyunk előállítani, kihasználva az automatizálás nyújtotta előnyöket.

Funkciók és lehetőségek:

 • tartalomfák felépítése nyers szöveg alapján
 • feltételes és/vagy tömeges formázás
 • grafikus elemek kezelése, beillesztése, formázása, módosítása
 • szerkesztőségi munka támogatása: bizonytalan helyesírás kiemelése és elválasztások listája, kényszerítése
 • kevert nyelvű dokumentumok teljes körű támogatása
 • layout topológiák és konverziók
 • célformátumok létrehozása
 • XML feldolgozás, validáció, import/export lehetőségek
 • az automatizálási folyamatok vállalati környezetben alkalmazott dokumentum folyamatokba és struktúrákba beilleszthetők
 • Excel, CSV és SQL adatbázisok kezelése

Mire ajánljuk?

 • meglévő tartalom új formátumba öntésére
 • dokumentumok automatikus létrehozására folyamatosan frissülő tartalom alapján (pl. kézikönyvek, projekt dokumentációk, fordítások)
 • tartalomtípusok egységes kialakítására és formázására
 • csoportmunka támogatására – a csoporttagok által írt dokumentáció automatikusan helyes struktúrába kerül
 • tömeges nyomdai és webes formátumok közötti konverziókhoz
 • gyorsan változó vállalati környezetbe, munkaerő/idő megtakarítására
 • e-könyv (e-book) formátumok szimultán előállítására

Információk és tanácsadás


Saját levelezőprogram használatával
info@adsr.hu
Ajánlatkérés telefonon
+36 30 274 7734
Skype chat
Chat - ADSR Multimédia


Showcase
Kártyák egyéni nyelvtanuláshoz

Partnerünk, egy multinacionális könyvkiadó, új formátumot kívánt bevezetni a magyar piacra. A termék egyéni nyelvtanulók számára kívánt általános és üzleti nyelvtudást biztosítani tanulókártyákon keresztül. Az általános célú tartalom korábbi külföldi kiadások alapján honosított volt, míg az üzleti nyelvtudás teljes egészében magyar fejlesztés volt.

A teljes projekt 6 kártyacsomagot tartalmazott, egy-egy kártyacsomag kb. 700 oldalnyi szöveget tartalmazott. A kártyák egyik oldalára az idegen nyelvű tartalom került, míg a másik oldalára annak magyar nyelvű megfelelője. A szövegben az egyes nyelveknek nyelvtani szabályai alapján változatos formázással szerepeltek idegen szavak, példamondatok, kiemelt szavak/kifejezések és magyarázatok.

A végleges nyomdai formátumok leadására (mind a 6 kiadvány) mindössze 10 nap állt rendelkezésre, amibe a korrektúra köröknek (minimum 3 kör kiadványonként) és a lektorálásnak is bele kellett férnie.

Rövid konzultációs fázis után a kiadó számára Excel template-eket készítettünk, mely formátum a szerzők számára könnyen kezelhető. A szerzők ezeket az Excel fájlokat töltötték fel a honosított vagy új tartalommal. Egy InDesign plugin hidat képezett az Excel – InDesign között, és az Excel fájlokból átmásolta a tartalmat (teljes körű Unicode támogatással az idegen nyelvek specifikus karakterei miatt), majd a tartalmat programozott módon elhelyezte az egyes kártyákon, elvégezte a formázást, végül pedig webes/nyomdai célformátumot exportált. A korrektúra körök során a szerzőknek az Excel fájlokban kellett javítani az esetleges hibákat. Az automatikus dokumentum építés következtében kb. 15 perces fordulóval készültek az újabb korrektúra körökre az új verziók.

A manuális munka kiváltásával a szerzők, korrektorok és lektorok a leadás után szinte azonnal megkapták a javított verziót, így a megszokott tétlen várakozási idők helyett folyamatosan tudtak dolgozni és a projekt minden eleme az extrém szűk határidő betartásával valósult meg, egészen a végső nyomdai anyag leadásáig.

Az ADSR Multimédia mindig az optimális megoldást kínálja. Hardverkonfigurációs szolgáltatásunk azoknak az egyéneknek és közületeknek szól, akik a kiemelkedő teljesítményt, megbízhatóságot, mobilitást és a legjobb tanácsadást és terméktámogatást keresik – elérhető áron.

 

ADSR Média Informatika Laptop konfiguráció ADSR Média Informatika Desktop és Workstation konfiguráció ADSR Média Informatika Broadcast szerver és médiatár konfiguráció
Mobil rendszerek Desktop és Workstation Média szerverek és adattárak
DJ/Zenész célokra Kiemelkedő teljesítmény Broadcast szerverek
Helyszíni felvételekhez HD/SD audio/video editálás Hálózati tároló rendszerek
Hordozható editáló rendszerek Változatos I/O csatlakozás Redundáns táp és hálózati csatlakozás
Videós és fotós feladatokra Maximális bővíthetőség Standard rack formátum
Multimédia prezentációkhoz Redundáns tárolás Bővíthető tárhely
Turnékra, utazáshoz Stúdiókba és fix installációkhoz PCI Express bővítőhelyek
Riporteri konfigurációk Professzionális hang, grafika és vizualizációs célokra 24/7/365 rendelkezésre állás

Információk és tanácsadás


Saját levelezőprogram használatával
info@adsr.hu
Ajánlatkérés telefonon
+36 30 274 7734
Skype chat
Chat - ADSR Multimédia


Kiemelkedő teljesítmény, minőség és megbízhatóság

A legapróbb részletekig tesztelt és hitelesített alkatrészekből építjük laptopjainkat, asztali gépeinket, munkaállomásainkat, szervereinket és médiatárainkat. A legjobb minőségű alkatrészeket úgy válogatjuk össze, hogy azok a maximális teljesítményt nyújtsák a média minden területén. Az egyes konfigurációk összeszerelése után aprólékos teszteket végzünk és finomhangoljuk a választható operációs rendszert. Az operációs rendszer opcionális, saját tulajdonú szoftver esetén technikai tanácsadással, útmutatókkal és személyes segítségnyújtással támogatjuk a telepítést és konfigurációt. A konfigurációkat előre egyeztetett igények alapján adott célterületre vagy általános felhasználásra optimalizáljuk. A végeredmény egy olyan tökéletes összhangban dolgozó hardver + szoftver együttes, mely minden nap segít a munkát elvégezni, anélkül, hogy használói elé akadályokat gördítene.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt

 • Kreatív hobbikhoz és multifunkciós családi felhasználásra
 • Professzionális zenei, DJ, videós, fotós, 3D/grafikus és multimédia célokra, üzleti multimédia prezentációkhoz és bemutatókhoz
 • Médiaipari alkalmazásra, broadcast területre, médiatárakhoz és -adatbázisokhoz, folyamatos rendelkezésre állással
 • Speciális célterületre: információs hálózatokhoz, adatgyűjtő és -értékelő rendszerekhez, vizualizációkhoz, CAD/CAM/CAE területre

Hang és kép :: mindenképp

 • Laptop, Desktop, Workstation és Szerver alapkonfigurációk
 • Egyéni igények alapján összeállított konfigurációk
 • Gondosan válogatott, tesztelt és hitelesített alkatrészek
 • egymagos – többmagos, egyprocesszoros- multiprocesszoros rendszerek
 • Stabil kommunikáció: aprólékosan tesztelt hálózati, IEEE 1394 Firewire, USB átvitel
 • Változatos I/O csatakozási lehetőségek, multi-formátum/multi-slot memóriakártya bővítők
 • Nagyméretű, bővíthető háttértárak, RAID 0, 1, 2, 5, 10 redundáns tárolási lehetőségek
 • Széleskörű bővítési lehetőségek, AGP, PCI, PCI Express, PCMCIA (PC Card), ExpressCard 34/54 bővítősínek
 • Ipari/média kommunikációs protokollok támogatása: RS-232, RS-422
 • Redundáns tápellátás, redundáns hálózati csatolás, speciális hálózati interfészek
 • Nulla állásidő (zero downtime) rendszerek, üzem alatt bővíthető, cserélhető komponensek
 • Kulcsrakész hardver és szoftver megoldások
 • Időtálló, az értéküket őrző konfigurációk, hosszú életciklus

Tanácsadás és terméktámogatás

 • 3 éves hardveres jótállás 24 órás reakcióidővel az árban
 • Internetes, telefonos és helyszíni segítség
 • Prémium szolgáltatások: telepítés és áttelepítés, upgrade, adatmentés és konverzió, 24/7 non-stop ügyfélszolgálat, egyéni konstrukciók
 • Beszerzési tanácsadás, igényfelmérés és konfiguráció javaslatok
 • Szerviz az ország teljes területén