Mik a Láthatatlan Hangszórók?

Láthatatlan hangszórókA tér akkor válik igazán élménnyé, ha a technika eltűnik a háttérben.
A láthatatlan hangszórókban dolgozó hullámátalakító technológia képes anyagokat, felületeket és testeket hangsugárzóvá változtatni.

A szabadalmaztatott technológia az elektromos hullámot mechanikai hullámmá alakítja, mely a hangtesten keresztül fizikai kontaktusba lép a környezettel, átadván annak energiáját. Ez a hullámenergia szétterjed az anyagban, és annak felületén kilép a környezetbe, ami által a teljes felület hangsugárzóként funkcionál. Ez azt jelenti, hogy bármilyen hang – beszéd vagy zene – anélkül hallható, hogy a hangszórók láthatók lennének. A felhasznált felület egyenletesen szórt hangot képes előidézni. Az így létrehozott hang a hallgató számára kiváló minőségű és érthető lesz, függetlenül a hallgatónak a hangot létrehozó felülethez képest elfoglalt helyétől.
Az eredmény a lenyűgözően természetes térérzet és a kíváncsi szemek elől rejtett technika.

 

Bemutatót kérek!

Alkalmazási példák:

 • In-store kommunikáció: üveg, kirakatüveg, tükör, termékpult, polc
 • Hirdetési- és reklám eszközök, reklámtáblák, cégtáblák, plakátok
 • Rendezvények: pavilonok, fülkék, kiállítóterek
 • Infokommunikáció: üzleti terminálok, automaták, információs pultok
 • Beltér: bútorok, lakberendezési tárgyak
 • fa, keményfa, padló, bútorlapok, MDF
 • fémek
 • műanyagok
 • kő, gránit, márvány
 • kerámiák, járólapok, csempék, borítóelemek
 • szinte bármely tömör kompozit anyag és felület

Láthatatlan Hangszórók hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, értesüljön a legújabb akciókról és alkalmazásokról!

 

Kövesse híreinket!

 

Kirakat, üzlet, in-store kommunikáció

A közmondás szerint a jó áru magáért beszél. Most ez ténylegesen is megvalósulhat – köszönhetően a láthatatlan hangszóróknak. Vonzza az ügyfeleket a beltérbe, közvetítse az üzenetet és a hangulatot az üzleten kívülre! A hangszórókat a kirakatüveg belsejére rögzítve az előtte elhaladók fókuszált üzenetet hallhatnak, ezáltal felkeltve érdeklődésüket és az üzletbe csábítva őket. Üzleten belül a láthatatlan hangszórók felhasználhatóak háttérzenéhez, vagy on-the-spot reklámüzenetekhez, ezáltal helyszínek vagy termékcsoportok szerint lesz képes külön-külön üzenetet közvetíteni a vásárlók számára.

Kiraktüveg

Kirakatüveg

Konferenciaterem, tárgyaló, iroda

A láthatatlan hangszórók alkalmazása konferenciatermekben és tárgyalókban egy sokkal személyesebb élményt nyújt. A résztvevők és hallgatók valóban úgy érzik, hogy az előadó közvetlenül mellettük szólal meg, ezáltal egy közvetlenebb kapcsolatot építve ki a hallgatósággal. Meglévő rendszereket bővítve vagy egyes hagyományos hangszórókat lecserélve a kívánt mértékűre szabható a hatás.

Térelválasztó, álfal

Padló

Plafon, álmennyezet

Üveg, térelválasztó

Bútorok

Irodaházak, ügyféltér, közterek

A hullámátalakító technológia a merev és mégis rugalmas közegben teljesít a legjobban. Napjaink irodai környezete a láthatatlan hangszórók ideális közege. Az üvegszálas tapétával bevont gipszkarton falak és félmerev térelválasztók, valamint a nagyméretű üvegfelületek hatalmas területen képesek szórni a hangot, gyakran költséghatékony kétoldali megvalósításban is.

Üvegfelületek

Bútorok

Padló, plafon

Hotelszoba, háló

A hotelszobák és intim hangulatú helyiségek a láthatatlan hangszórókkal ellátva egyszerre nyújtanak exkluzív élményt és elegáns környezetet. A belsőépítészet teljesen újfajta megoldásokkal társulhat, elvarázsolva a hallgatót és elrejtvén a technológiát a szemek elől.

Fejtámla

Padló, plafon, falak

Üvegfelületek, bútorok

Wellness, spa, fürdők, strandok

A láthatatlan hangszórók hő-, nedvesség- és páraállóak. Vizes és párás környezetben korlátozás nélkül használhatóak, minden felületen. Így pl. olyan környezetben is költséghatékonyan megoldhatók a szórakoztató, kommunikációs és vészjelző rendszerek, ahol ez korábban elképzelhetetlen volt. A láthatatlan hangszórók bútorokba és berendezési tárgyakba is beépíthetők, így akár szuperközeli, személyre szabott élményt nyújthatnak, vagy teljes körűen kiszolgálhatnak központi helyiségeket.

Padló

Falak

Bútorok

Szauna, gőzfürdő, termálfürdő, jacuzzi

Zene a szaunában? Vészjelző rendszer a gőzfürdőben? Megoldhatatlan a technika korai tönkremenetele vagy sérülése nélkül?
A láthatatlan hangszóróknak ez könnyű feladat, akár egy csúcsra járatott szaunában is. Pára-, nedvesség- és hőállóságuk olyan környezetben is lehetővé teszi a kommunikációt és a zenehallgatást, ahol ez korábban csak magas költséggel és gyakori cserékkel volt csak megoldható.
A hangszórók a zárt terek (pl. szauna) külső falára vagy üvegablakára is felszerelhetők, így totális szeparációt biztosítva a beltér és kültér között, hosszú élettartamot biztosítva a technika maximális védelme mellett.

Fa, üveg, műanyag elemek

Padlók és falak

Múzeumok, galériák, kiállítóterek, rendezvények

Részesítse a közönséget különleges élményben! A láthatatlan hangszórók a múzeumokban és kiállítóterekben lehetővé teszik előadások, bemutatók tartását, anélkül, hogy a kiállított tárgyakról bármi is elvonná a figyelmet vagy zavaró elemek zsúfolnák a teret. A kiállított tárgyak melletti elhelyezéssel az egyes tárgyakról szóló fókuszált információt közölhet az érdeklődőkkel, vagy biztonságos kommunikációs és riasztási rendszereket valósíthat meg a fokozottan őrzött helyiségekben. Rendezvényeken a pavilonok és kiállítóterek oldalai és a térelválasztók hangszóróként hasznosíthatók.

Rejtett beépítés

Padlók és falak

Váróterem, közlekedőtér

Publikus várótermekben és közlekedőterekben a láthatatlan hangszórók legnagyobb előnye – maga a láthatatlanság. Az emberek nem ismerik fel a megszokott formától eltérő kialakítást, ráadásul a rejtett vagy ellenoldali beépítés alkalmazásával a technikai eszközök hozzáférhetetlenek a garázda elemek számára, a kulcsfontosságú kommunikáció mellett tökéletes biztonságot nyújtva.

Rejtett beépítés

Nappali

Kápráztassa el vendégeit a láthatatlan hangszórókkal! A zene az emberek körül áramolhat, lenyűgöző térélményt nyújtva. Tegye be kedvenc lemezét, dőljön hátra és érezze, hogy a zenekar csak Önnek játszik – vagy érezze egy koncerten maga körül a tömeget. Csúcsminőségű hifi hangrendszerét nem kell lecserélnie – bővítse ki azt a láthatatlan hangszórókkal, extra dimenziót adva a hanghoz. Lepje meg vendégeit – tátott szájjal hallgatják majd, és nem fogják érteni, hogy honnan szól a zene.

Padló

Bútorok és falak

Plafon

Ablak és üvegfelületek

Konyha

A konyha a lakás központi eleme, melyben a legtöbb időt töltjük – akár ételeket készítünk, akár bulit tartunk. A bútorokba, berendezésekbe építhető láthatatlan hangszórók a konyhában is elvarázsolják a hallgatót, és ez a varázs megízlelhető az elkészült ételekben is.

Konyhabútorok

Munkalap

Elszívó, szellőzők

Padló, falak

Fürdőszoba

A hő-, nedvesség- és páraálló láthatatlan hangszórók a fürdőszobában is jó szolgálatot tesznek. Ne maradjon le a fürdőszoba sem a lakás többi helyisége mögött, élvezze, amint a hang ugyanúgy körülöleli, akárcsak a víz.

Padló

Tükör és üvegfelületek

Plafon és falak

Kádak

Design bútorok, lakberendezés, belsőépítészet

A láthatatlan hangszórók képesek a lakberendezési tárgyakat intelligenciával felruházni. Képzelje el, hogy megszólal a fotel, hogy madárcsicsergéssel ébreszt az ágy, vagy az ajtó nyitásával megszólal a rádió vagy kedvenc lemeze!
A lehetőségeknek még a fantázia sem szab határt. Belsőépítészek és tervezők számára új utakat nyit a technológia, miközben diszkréten a háttérben marad, hogy a felhasználó figyelmét semmi se vonja el az élménytől.

Design bútorok

Padló és burkolatok

Yacht, lakókocsi, lakóhajó

Helyszűkében lévő járművekben a láthatatlan hangszórók biztosítják a szükséges hangot kommunikációhoz vagy zenehallgatáshoz, miközben a szem elől rejtve maradnak és nem zsúfolják a teret.

Falak és burkolatok

Padló és bútorok

KXE no.27 Waver – általános célú felhasználásra

A KXE no.27 Waver hangszóró a közép és magas hang tartományt hivatott megszólaltatni. Felragasztható minden sima felületre. A ragasztásra szolgáló oldalán megtalálható a gyárilag applikált kétoldalas ragasztó csík, melyet eltávolítva könnyedén felhelyezhető a kívánt pozícióba.

Technikai specifikáció

 • Teljesítmény *: 30 Watt
 • Impedancia : 8 Ohm
 • Frekvencia átvitel* : 80 – 18.000 Hz
 • SPL : 85 – 89 dB (1W / 1m)
 • Méretek: 35 x 85 x 56 mm
 • Szín : szürke
 • Egyedi színek : minden RAL szín
 • Garancia : 36 hónap

* Átlagértékek: anyag- és elhelyezés függő

KXE no.27 F200 Waver – üveg felületekre

A KXE no.27 F200 Waver hangszóró a közép és magas hang tartományt hivatott megszólaltatni, célzottan üveg felületek számára. A ragasztásra szolgáló oldalán megtalálható a gyárilag applikált kétoldalas ragasztó csík, melyet eltávolítva könnyedén felhelyezhető a kívánt pozícióba.

Technikai specifikáció

 • Teljesítmény *: 40 Watt
 • Impedancia : 8 Ohm
 • Frekvencia átvitel* : 200 – 18.000 Hz
 • SPL : 85 – 89 dB (1W / 1m)
 • Méretek: 35 x 85 x 56 mm
 • Szín : szürke
 • Egyedi színek : minden RAL szín
 • Garancia : 36 hónap

* Átlagértékek: anyag- és elhelyezés függő

KXE no.37 High Power Waver – nagyteljesítményű általános célú felhasználásra

A KXE no.37 High Power Waver nagyteljesítményű hangszóró a közép és magas hang tartományt hivatott megszólaltatni nagyméretű felületek számára. Felragasztható minden sima felületre. A ragasztásra szolgáló oldalán megtalálható a gyárilag applikált kétoldalas ragasztó csík, melyet eltávolítva könnyedén felhelyezhető a kívánt pozícióba.

Technikai specifikáció

 • Teljesítmény *: 120 Watt
 • Impedancia : 8 Ohm
 • Frekvencia átvitel* : 80 – 18.000 Hz
 • SPL : 90 – 95 dB (1W / 1m)
 • Méretek : 26 x 123 x 186 mm
 • Szín : szürke
 • Egyedi színek : minden RAL szín
 • Garancia : 36 hónap

* Átlagértékek: anyag- és elhelyezés függő

KXE no.37 F200 High Power Waver – nagyméretű üveg felületekre

A KXE no.37 F200 High Power Waver nagyteljesítményű hangszóró a közép és magas hang tartományt hivatott megszólaltatni, célzottan nagyméretű üveg felületek számára. A ragasztásra szolgáló oldalán megtalálható a gyárilag applikált kétoldalas ragasztó csík, melyet eltávolítva könnyedén felhelyezhető a kívánt pozícióba.

Technikai specifikáció

 • Teljesítmény *: 140 Watt
 • Impedancia : 8 Ohm
 • Frekvencia átvitel* : 100 – 18.000 Hz
 • SPL : 90 – 95 dB (1W / 1m)
 • Méretek : 26 x 123 x 186 mm
 • Szín : szürke
 • Egyedi színek : minden RAL szín
 • Garancia : 36 hónap

* Átlagértékek: anyag- és elhelyezés függő

KXC no.1000 kontroller

A KXC no.1000 kontroller szolgál a sztereo erősítő kimenet szétosztására a mélysugárzóval kombinált, quad vagy nagyobb konfigurációk számára és a frekvencia leválasztásra az egyes hangszórók felé. Basszus / közép-magas crossovert és korrekciós áramkört tartalmaz.

Technikai specifikáció

 • Frekvencia szétválasztó és védelmi áramköröket tartalmaz
 • Adott alkalmazás műszaki követelményeihez beállított
 • Méretek : 40 x 125 x 72 mm
 • Bemenetek: sztereo Power IN, 1x Line IN / Bass
 • Kimenetek: sztereo Power OUT (a Waver-ek irányába), 1x Line OUT / Bass
 • Szín : szürke
 • Egyedi színek : minden RAL szín
 • Garancia : 36 hónap

KXB no.160 SUB Waver mélysugárzó

A KXB no.160 SUB Waver mélysugárzó a mély hang tartományt hivatott megszólaltatni. 4 csavarral rögzíthető a felületekre. A mélysugárzó alján kompozit anyagbetét található, mely biztosítja a felületet nem sértő puha, ugyanakkor az átvitelt leginkább elősegítő tökéletes kapcsolatot. Ez az anyagbetét a felület egyenetlenségeinek kitöltésében is fontos szerepet játszik.

Technikai specifikáció

 • Teljesítmény *: 100 Watt
 • Impedancia : 4 Ohm
 • Frekvencia átvitel* : 28 – 140 Hz
 • SPL : 85 – 88 dB (1W / 1m)
 • Méretek : 160 x 56 mm
 • Szín : fekete
 • Garancia : 36 hónap

* Átlagértékek: anyag- és elhelyezés függő

KXM 101A/101P aktív/passzív subwoofer

Klasszikus subwoofer, aktív vagy passzív kiszerelésben. Az aktív modell beépített erősítővel rendelkezik, mely a KX Waver magassugárzókat is meghajtja. Olyan helyeken is használható, ahol a KX no.160 SUB Waver mélysugárzó felszerelése nem megoldható vagy nem praktikus. Alkalmas nagyméretű terek, üzletek besugárzására. A passzív modell nem rendelkezik beépített erősítővel, egyéb technikai jellemzői megegyeznek az aktív modellével.

Technikai specifikáció

 • Teljesítmény : 200 Watt
 • Frekvencia átvitel : 40 – 140 Hz
 • SPL : 92 dB (1W / 1m)
 • Méretek : 250 x 600 x 350 mm
 • Szín : fekete
 • Garancia : 24 hónap

KXM 105A aktív subwoofer

Aktív subwoofer, beépített erősítővel, mely a KX Waver magassugárzókat is meghajtja. Olyan helyeken is használható, ahol a KX no.160 SUB Waver mélysugárzó felszerelése nem megoldható vagy nem praktikus. Alkalmas közepes méretű terek, üzletek besugárzására.

Technikai specifikáció

 • Teljesítmény : 100 Watt
 • Frekvencia átvitel : 40 – 150 Hz
 • SPL : 85 – 88 dB (1W / 1m)
 • Méretek : 255 x 245 x 329 mm
 • Csatlakozók: 2x Line In, 2x hangszóró kimenet
 • Szín : fekete
 • Garancia : 24 hónap

 

A tipikus alkalmazási helyzetekre az alábbi konfigurációkat kínáljuk. A konfigurációk minden esetben bővíthetők, az egyes rendszerelemek cserélhetők, variálhatók és a megrendelő igényei alapján testre szabhatóak. A jobb oldalon minden konfigurációhoz egy tipikus bekötési diagram látható.

Amennyiben speciális alkalmazási helyzethez szeretne konfigurációt kialakítani, vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi megtervezzük és összeállítjuk az Ön igényeit legjobban kiszolgáló megoldást.

Információk telefonon
+36 30 274 7734

Skype chat
Chat - ADSR Multimédia

 

System no.ONE

KX no.ONE 12S

219.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Kisebb tárgyak és felületek
 • Falak és mennyezetek, kb. 18 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó hanghűség
 • MP3 lejátszók, CD, iPod, PC és notebook, rádió, hi-fi hangrendszer csatlakoztatásához

Készlet: 2x KXE no.27 F200 Waver, KXM 105A mélysugárzó, 2x 3m hangszóró kábel

System no.FOUR

KX no.FOUR 2

149.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Kisebb tárgyak és felületek
 • Falak és mennyezetek, kb. 18 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó hanghűség
 • Audio berendezésekkel, erősítőkkel és autóhifivel való használathoz
 • Maximális teljesítmény: 2x 25 Watt / 8 Ohm

Készlet: 2x KXE no.27 F200 Waver, 10m hangszóró kábel

KX no.FOUR 4

249.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Tárgyak és felületek
 • Falak és mennyezetek, kb. 40 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó hanghűség
 • Audio berendezésekkel, erősítőkkel és autóhifivel való használathoz
 • Maximális teljesítmény: 2x 50 Watt / 4 Ohm

Készlet: 4x KXE no.27 F200 Waver, 20m hangszóró kábel

KX no.FOUR 2 / 1000

206.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Tárgyak, fal- és mennyezeti felületek, kb. 22 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó basszus, jó hanghűség
 • Audio berendezésekkel, erősítőkkel és autóhifivel való használathoz
 • Maximális teljesítmény: 2x 25 Watt / 8 Ohm

Készlet: 2x KXE no.27 Waver, KXC no.1000 kontroller, 10m hangszóró kábel, 5m RCA kábel + adapter

Mélysugárzó opciók: KXM 105A mélynyomó beépített erősítővel (1) vagy KXB no.160 (3)

KX no.FOUR 4 / 1000

309.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Tárgyak, fal- és mennyezeti felületek, kb. 42 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó basszus, jó hanghűség
 • Audio berendezésekkel, erősítőkkel és autóhifivel való használathoz
 • Maximális teljesítmény: 2x 50 Watt / 4 Ohm

Készlet: 4x KXE no.27 Waver, KXC no.1000 kontroller, 20m hangszóró kábel, 5m RCA kábel + adapter

Mélysugárzó opciók: KXM 105A mélynyomó beépített erősítővel (1) vagy KXB no.160 (3)

KX no.FOUR Home Cinema

299.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Tárgyak, fal- és mennyezeti felületek, kb. 60 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó basszus, jó hanghűség
 • Házimozi erősítőkkel való használathoz
 • Maximális teljesítmény 5.1: 5x 100 Watt / 4-8 Ohm
 • Maximális teljesítmény 7.1: 7x 100 Watt / 4-8 Ohm

5.1 készlet: 5x KXE no.27 F200 Waver, 20m LS-kábel
7.1 készlet: 7x KXE no.27 F200 Waver, 30m LS-kábel

Mélysugárzó opciók: KXM 105A mélynyomó beépített erősítővel (1) vagy KXB no.160 (3)

System no.SEVEN

KX no.SEVEN 2

309.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Tárgyak, fal- és mennyezeti felületek, kb. 26 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó hanghűség
 • Audio berendezésekkel, erősítőkkel, autóhifivel való használathoz
 • Maximális teljesítmény: 2x 100 Watt / 8 Ohm

Készlet: 2x KXE no.37 F200 Waver, 10m hangszóró kábel

Mélysugárzó opciók: KXM 101A mélynyomó beépített erősítővel

KX no.SEVEN 4

579.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Tárgyak, fal- és mennyezeti felületek, kb. 65 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó hanghűség
 • Audio berendezésekkel, erősítőkkel, autóhifivel való használathoz
 • Maximális teljesítmény: 2x 170 Watt / 4 Ohm

Készlet: 4x KXE no.37 F200 Waver, 20m hangszóró kábel

Mélysugárzó opciók: KXM 105A mélynyomó beépített erősítővel

KX no.SEVEN 2 / 1000

339.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Tárgyak, fal- és mennyezeti felületek, kb. 35 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó basszus, jó hanghűség
 • Audio berendezésekkel, erősítőkkel, autóhifivel való használathoz
 • Maximális teljesítmény: 2x 100 Watt / 8 Ohm

Készlet: 2x KXE no.37 Waver, KXC no.1000 kontroller, 10m hangszóró kábel

Mélysugárzó opciók: KXM 101A mélynyomó beépített erősítővel (1) vagy KXB no.160 (3)

KX no.SEVEN 4 / 1000

599.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Tárgyak, fal- és mennyezeti felületek, kb. 70 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó basszus, jó hanghűség
 • Audio berendezésekkel, erősítőkkel, autóhifivel való használathoz
 • Maximális teljesítmény: 2x 170 Watt / 8 Ohm

Készlet: 4x KXE no.37 Waver, KXC no.1000 kontroller, 20m hangszóró kábel

Mélysugárzó opciók: KXM 101A mélynyomó beépített erősítővel (1) vagy KXB no.160 (3)

KX no.SEVEN Home Cinema

819.900 Ft + ÁFA

Alkalmazás:

 • Tárgyak, fal- és mennyezeti felületek, kb. 100 m3 légtérfogatig
 • Kiegyensúlyozott hangzás, jó basszus, jó hanghűség
 • Házimozi erősítőkkel való használathoz
 • Maximális teljesítmény 5.1: 5x 100 Watt / 4-8 Ohm
 • Maximális teljesítmény 7.1: 7x 100 Watt / 4-8 Ohm

5.1 készlet: 5x KXE no.37 F200 Waver, 20m LS-kábel
5.1 készlet: 7x KXE no.37 F200 Waver, 30m LS-kábel

Mélysugárzó opciók: KXM 101A mélynyomó beépített erősítővel (1) vagy KXB no.160 (3)

Rejtett, diszkrét megjelenés

A hallgatók a megszokott hangszóró és hangdoboz kivitelt ismerik. Ha ilyet látnak, azonnal megértik a funkciót és a működést. Ezzel ellentétben a hullámátalakítók a technológiából és elhelyezésből adódóan tökéletesen rejtve maradhatnak a kíváncsi szemek elől, pl. ellenoldali felületre vagy belső belső üregekbe felhelyezve. Nyitott környezetben diszkrét, kompakt megjelenést nyújtanak, pl. kirakatüveg alsó vagy felső részén, ahol nem takarják a termékeket és nem zavarják a megvilágítást.

Technika + stúdió egy kézben

Hangstúdiónkban minden lehetőség adott a reklámüzenetek és spot-ok elkészítésére, így a hangszórók felszerelése után azonnal közvetítheti az üzenetet a vásárlók és hallgatók felé. Termékeiket és akcióikat gyakran változtató ügyfeleink részére rendszeres hangfelvételi szolgáltatást kínálunk, zenei alapokkal vagy anélkül, és az egyes üzenetek kívánság szerinti sorrend variációival.

Kis méret és forma

A kis méret és forma olyan helyeken is elhelyezhetővé teszi a hangtesteket, ahol a hagyományos technika ezt nem teszi lehetővé. Ezzel együtt a hullámátalakító technológiának köszönhetően nagyméretű felületen szórható a hang (pl. kirakatüveg). A hullámátalakító hangtestek mérete sokkal kisebb, mint a hagyományos hangszóróké. Ezzel együtt a formájuknak köszönhetően szűk helyeken is alkalmazhatók, és nem követelnek maguk körül légteret a működéshez.

Szórt hang

A hangtestek közvetlenül a felületeknek adják át energiájukat. Az anyagszerkezet / felület kombináció függvényében szórt hang hallható, mely a természetes térérzet mellett jó érthetőséget is biztosít.

Tökéletes, vandálbiztos szeparáció

Egy kirakat esetében vagy más kültéri applikációknál kiemelten fontos a technika védelme a garázdaság ellen. A felület beltéri oldalára felhelyezett hangtest hozzáférhetetlen a kültérből. Fontos előny, hogy a felület vagy szerkezet megbontása nélkül érhető el a védelem. Védelmi szempontból kritikus helyeken (pl. bankok, pénzváltók, üzleti terminálok) légmentes elválasztást tesz lehetővé a beltér és kültér között.

Pára-, nedvesség-, hőálló

A hullámátalakító fizikai kialakításából adódóan az érzékeny komponensek belül találhatók, melyeket egy merev ház / keret fog körbe. A ház tökéletesen ellenáll a környezeti ártalmaknak, erős ütéseknek, vagy más fizikai behatásoknak.

Nedves, párás, vagy más, kémiailag agresszív ipari környezetben csak ez a technológia képes hangátvitelre légmentes szeparáció mellett.

Áthelyezhető

A hullámátalakító hangtestek ragasztással (KX Waver magassugárzók) vagy csavarozással rögzíthetőek felületekhez. Áthelyezés esetén a ragasztás kellő óvatosság mellett leválasztható, és újbóli ragasztóréteg alkalmazásával a hangtestek új helyen felszerelhetőek.

A hullámátalakító technológiáról

A láthatatlan hangszóró (továbbiakban: hullámátalakító) egy lapos, téglatest vagy henger formájú hangszóró kivitel.

A hullámátalakító központi eleme egy membrán. Ennek a membránnak, eltérően a hagyományos hangszórók kialakításától, nem szükséges merevnek lennie, és nagy belső csillapítással rendelkezik. Ennek eredményeként drasztikusan csökken a természetes frekvencia, ami által kiválóan gátolja az önoszcillációt és a felhangok képződését, ez pedig segíti a hangsugárzás hatékonyságát.

A különbség a hagyományos struktúrákhoz képest, hogy a membrán széle hullám-elnyelő technológiával lezárt, így nem keletkeznek állóhullámok és nem jelentkeznek zavaró felharmonikusok és rezgések. Technikai megoldástól függetlenül egy membránban az elemi rezgéseket nem lehetséges teljesen kiküszöbölni, ám a hullámátalakítók esetében ez relatív kis amplitúdóval párosul, és a belső rezgések csak nagy amplitúdó esetén okoznak problémát (mint pl. torzítás, a hang színezése).

A hullámátalakítók tervezésekor nem szabályszerű matematikai eljárásokat használnak, hanem a belső részecske-rezgések kiküszöböléséhez olyan anyagokat és formákat keresnek, melyek lehetőség szerint a legszabálytalanabb, kaotikus részecskemozgásokkal rendelkeznek. Az ilyen rezgő testekről való hangleadást statisztikai módszerekkel tervezik és mesterséges intelligencia algoritmusokkal határozzák meg az ideális hanggal párosuló belső formákat és anyagszerkezeteket. Az így kapott struktúrákat ún. exciter-eken keresztül hajtják meg, és késztetik mechanikai rezgésen keresztüli hangleadásra.

A hullámátalakító technológia segítségével minden felület hangsugárzó tulajdonságokkal ruházható fel. A hullámátalakítók energiáját átvevő felület tulajdonképpen hangsugárzó membránként funkcionál.

 

Hullámátalakító tipikus SPL diagramja

JM Audio Design gyártmányú hullámátalakító tipikus SPL (Sound Pressure Level) diagramja

Szakértelem és tapasztalat

JM Audio Design logoA hullámátalakító technológiát fejlesztő német JM Audio Design cég tulajdonosa és vezető fejlesztője Joachim Menzel, aki több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a hangtechnika területén. Irányítása alatt a cég professzionális felhasználók számára stúdió- és színpadtechnikai berendezéseket, a magánszektor és az igényes zene kedvelőinek házi rendszereket fejleszt.

ADSR Multimédia logoAz ADSR Multimédia Kft. 6 éve tevékenykedik a magyar médiában. A professzionális és konzumer szegmens igényeit egyaránt ismerve és értve szolgáljuk kereskedelmi-, reklám-, és magáncélú terveiket. A professzionális szektor számára egyedi audio/video megoldásokkal, installációkkal, pr-marketing hangfelvételekkel és videókkal, oktatóanyagokkal, bemutatókkal és tanácsadással szolgálunk. A konzumer szektort hang- és videóstúdiónkkal szolgáljuk.

 

Együttműködésünk 2010-ben indult, amikor a JM Audio Design magyar partnert keresett hullámátalakító technológiájának piaci képviseletére. Kölcsönösen tiszteljük egymás filozófiáját, értékrendjét és munkamódszereit, és partneri kapcsolatot alakítottunk ki az innovatív technológiák terjesztésére és támogatására.

A láthatatlan hangszórók és a hullámátalakító technológia kizárólagos magyarországi disztribútora az ADSR Multimédia Kft.

Az elérhető legjobb minőséget nyújtja – Made in Germany

A JM Audio Design évtizedeken keresztül, kézzel épített hangszórókat készített, a legmagasabb minőségi elvárásokat megcélozva. A minőségi anyagok és a legjobb kidolgozás együttesen garantálják a felhasználók minden igényének kielégítését.

Innovatív technológia

A JM Audio Design hangszórók folyamatos fejlesztése és gyártása során szerzett hosszútávú tapasztalatai biztosítják a know-howt, mely egy érett technológia alapját képezi. Gondosan választott hangsugárzó komponensek és elektronikus alkatrészek, fejlett mérési technikák és a legjobb külső kialakítás alkalmazása garancia a legmagasabb felhasználói élményre.

Szavatosság

A JM Audio Design termékek kiemelkedően hosszú élettartammal rendelkeznek és ennek megfelelően hosszú garanciális idővel ellátottak, ami tartós használat mellett értékálló megoldást nyújt.

 

Kérdése van? Szeretné megtudni, hogy vállalkozásában vagy lakásában hogyan használhatja a láthatatlan hangszórókat? Speciális kéréssel fordulna hozzánk?

Alább megtalálja a leggyakrabban hozzánk intézett kérdéseket és válaszokat. Ha nem találja, amit keresett, tegye fel kérdését a jobb oldalon található űrlap használatával! A megadott email címre elküldjük személyes válaszunkat.

Információk telefonon
+36 30 274 7734

Skype chat
Chat - ADSR Multimédia

Kérdések

1. Szükség van speciális erősítőre a láthatatlan hangszórók / hullámátalakítók használatához?
2. Milyen hangminőségre számíthatok a láthatatlan hangszórók / hullámátalakítók használatakor?
3. Szükséges speciális tudás vagy eszköz a hangszórók felszereléséhez?
4. Milyen pozícióba érdemes felhelyezni a hangszórókat?
5. Hogyan helyezhetők át más pozícióba a hangszórók?
6. Kézben tartva, szabadon lógva is használhatók a hullámátalakítók?

 

Válaszok

1. Szükség van speciális erősítőre a láthatatlan hangszórók / hullámátalakítók használatához?
Az általunk forgalmazott, egyedileg megvásárolható vagy szettben mellékelt erősítők mind teljesítményben, mind frekvenciamenetben tökéletesen a hullámátalakítókhoz illesztettek, ami által a leghatékonyabb kihasználás érhető el. Ha mégis saját erősítőt szeretne használni, akkor a teljesítmény és impedancia illesztésre kell figyelni, egyéb követelmény nincs.

2. Milyen hangminőségre számíthatok a láthatatlan hangszórók / hullámátalakítók használatakor?
A hangminőség minden esetben az anyagszerkezet és a felület méretének függvénye. Normál esetben, a felhelyezési pontok helyes megválasztásával ez nem marad el a hétköznapi hi-fi hangrendszerektől. A legjobb minőség olyan esetekben érhető el, ahol koherens, szilárd anyagszerkezet rugalmassággal párosul – az üveg, a fém és fa felületek, bútorlapok, MDF, illetve az irodai környezetben széleskörűen használt gipszkarton elemek is kiváló teljesítményt nyújtanak.

3. Szükséges speciális tudás vagy eszköz a hangszórók felszereléséhez?
A hangszórók felszereléséhez nincs szükség sem speciális tudásra, sem speciális eszközökre. A KX Waver magassugárzók a felragasztásra szolgáló oldalukon gyárilag felhelyezett ragasztócsíkkal rendelkeznek. A felragasztás előtt a kérdéses területet meg kell tisztítani a zsírtalanításhoz, pl. szappanos vízzel vagy valamilyen más tisztítószerrel. Ez biztosítja a lehető legjobb kötést a felület és a hangsugárzó testek között. A KX SUB Waver mélysugárzókat 4 csavarral lehet rögzíteni a felülethez.

 
Hullámátalakító hangszóró felragasztásra szolgáló felülete, a ragasztás alkalmazása
Ragasztó védőfóliájának eltávolítása
Kábel csatlakoztatása a hullámátalakító hangszóróhoz
Hangszóró kábel csatlakoztatása
 

4. Milyen pozícióba érdemes felhelyezni a hangszórókat?
A hangszórók ideális pozícióba való felhelyezéséhez Budapesten és környékén személyes segítséget nyújtunk, de az ideális pozíciók önállóan is meghatározhatók.

Ha a felhelyezéshez segítségünket szeretné kérni, nincs más teendője, mint felvenni velünk a kapcsolatot a +36 30 274 7734 telefonszámon, ahol néhány egyszerű kérdés után megadjuk Önnek az ideális pozíciókat.

Ha a felhelyezési pozíciókat önállóan szeretné meghatározni:

 • Csatlakoztassa a hangszórókat az erősítőhöz / KX kontrollerhez a használati útmutató alapján
 • Csatlakoztassa a CD lejátszót, iPod-ot, rádiót, tévét, stb. az erősítőhöz
 • Kapcsolja be az erősítőt, és indítsa el a lejátszást
 • A hangszórókkal kísérletezzen a felületeken, ameddig meg nem találja az Önnek leginkább tetsző pozíciót

5. Hogyan helyezhetők át más pozícióba a hangszórók?
A KX SUB Waver mélysugárzók 4 csavarral rögzítettek a felületekhez – az áthelyezéshez egyszerűen csavarozza fel az újonnan választott pozícióba. A KX Waver hangszórókat egy éles és lapos tárggyal le kell választani a ragasztócsíkról (pl. tapétavágó késsel), majd távolítsuk el az esetleg rajtuk maradt ragasztó darabokat. Egy új kétoldalas ragasztószalagnak távolítsuk el az egyik oldaláról a védőfóliát, és a ragasztófelületet nyomjuk rá a hullámátalakítóra. Kézzel finoman simítsuk egyik irányból a másikba, hogy ne maradjon levegőbuborék a ragasztó és a hullámátalakító felülete között. A ragasztó megkötése után vágjuk körbe a ragasztószalagot a hullámátalakító széle mentén. Tisztítsuk meg és zsírtalanítsuk az újonnan kiszemelt ragasztásra szolgáló felületet, majd hagyjuk megszáradni. Távolítsuk el a hullámátalakító hangszóróról az ellenoldali ragasztófelület védőfóliáját és nyomjuk rá a kiszemelt pozícióra.

6. Kézben tartva, szabadon lógva is használhatók a hullámátalakítók?
Igen. A levegő nagyon jó közvetítő, mely mindenütt ott van körülöttünk, bár nem “megfogható”. A hullámátalakítók ugyanúgy képesek önmagukban is hangot sugározni, akárcsak a hagyományos hangszórók. Szabadon lógva maga a hullámátalakító házának felülete szórja a hangot.