A Camel Audio háza táján nem történt sok pezsgés – eddig. Az emúlt 4 évben az Alchemy névre keresztelt új szintetizátoron dolgoztak, melyet a legkomolyabb hangminta alapú szoftvernek szánnak.
Az Alchemy additív, spektrál és granulár szintézist és reszintézist tud, sampling-et és egy virtuál analóg engine is van benne unison és PWM funkciókkal. A hangforrások között lehetséges crossfade-elni és morph-olni. Saját hangminták importálhatók SFZ, WAV és AIFF fájlformátum támogatással. Analóg modellezett filter-ek is találhatók benne, valamint egy flexibilis effekt rack, amely mindent tartalmaz ami a CamelPhat és CamelSpace-ben megtalálható, plusz egy rakás új effektet és minőségi reverb-et. Van még benne egy komoly modulációs szekció, és MIDI groove import + tempó szinkronizáció opcióval ellátott arpeggiator.
Camel Audio Alchemy szoftver szintetizátor
Adnak hozzá több mint 2GB hangmintát és egyéb tartalmakat profi sound designerek kezéből, mellé 300 preset-et kategóriákba szervezve. A Camel Audio további bővítőkönyvtárakat is ígér mellé a továbbiakban.
Az Alchemy PC-n és Mac-en elérhető VST és AU formátumban, ára 199 EUR, a Cameleon felhasználók 99 EUR áron upgrade-elhetnek rá, a CamelSpace és CamelPhat tulajok pedig csökkentett áron, 159 EUR-ért juthatnak hozzá. A megjelenésével egyidőben átmenetileg a Cameleon ára 99 EUR-ra csökkent, így mindkettő megvásárolható az Alchemy normál áráért.
Audió és videó demók, további infók a Camel Audio weboldalán.

Camel Audio Alchemy szintetizátor
Cimke: