Hercules DJ Console RMXA Hercules is egyre nagyobb fantáziát lát a belépőszintű / fél-professzionális DJ eszközökben, ennek legújabb bizonyítéka a DJ Console Rmx. Tipikus duál digitális deck, 35 x 25 cm-es méretekkel, fémházba építve, beépített audio interfésszel, 4 bemenettel és 4 kimenettel. A PC-hez vagy Mac-hez USB port-on keresztül csatlakozik, ASIO és Core Audio driverek állnak rendelkezésre. A kezelőfelületen 6 fader, 12 körbeforgó poti és 46 nyomógomb található.
Részletek:

 • 4 mono 1/4″-es jack kimenet, +4dBu jelszinttel
 • 4 RCA kimenet -10dBv jelszinnttel
 • 2 sztereo bemenet
 • phono/vonalszintű jel kapcsoló minden bemeneten
 • talk-over mikrofon bemenet és fejhallgató kimenet

Adják hozzá a VirtualDJ DJC szoftvert PC-re és Mac-re, mely az egyedi funkcióit kezeli és természetesen van MIDI támogatás a szoftveres mixeléshez plusz jár hozzá egy hordtáska is. Sokkal több mondanivaló nincs róla, ára a tengerentúlon 349 USD, további infók a Hercules weboldalán.

Hercules DJ Console Rmx
Cimke:                 

3 thoughts on “Hercules DJ Console Rmx

 • 2008-05-06 at 18:26
  Permalink

  En mar meg is vettem es nagyon jo kis kutyu.
  kb 90000ft.

  Válasz
 • 2008-05-07 at 18:50
  Permalink

  Írsz róla pár szót? Milyen a hardver minősége, jók-e a potik és fader-ek, rendben vannak-e a driver-ek, stb. Minden amit fontosnak és hasznosnak tartasz az érdeklődők számára jöhet. Ha van tapasztalat, akkor összehasonlítás a versenytársakkal, ez nagyon hasznos lenne.
  Köszi.

  Válasz
 • 2009-06-17 at 15:21
  Permalink

  Üdv mindenkinek!
  Két hete vettem meg a Hercules Rmx-et és mostanra úgy gondolom, hogy volt alkalmam rájönni, hogy nagyon ügyes kis szerkezet. Magam amatőr dj vagyok és miután volt alkalmam kipróbálni egy-két dj cuccot. Hosszas számolgatás után jutottam arra az elhatározásra, hogy belevágok egy ilyen cucc vásárlásába. (Laptop volt és ez így volt a legolcsóbb) Akik maguk is Virtual Dj-n tanulgatnak és tanultak azok tudják csak igazán értékelni, hogy mit is jelent az, hogy billentyűzetről és egérrel játszani. Persze vannak olyanok akik csak a hagyományos technikát ismerik el, de ezért is kell tisztázni az elején, hogy ez teljesen más világ. Gondolom nem én vagyok az első aki ezt mondja, így ezt nem is részletezem. Amit ki kell jelenteni az az, hogy a Hercules Rmx csak a Virtual Dj 6.0 allatt vált számomra teljesen kiforrottá. Ez nem azt jelenti, hogy a 5.x -es Dj Console alatt nem volt jó, csak a MIDI beállítások nem engedtek akkora szabadságot, mint az újabb verzió alatt. A hang minősége hibátlan és ugyancsak a 6.0 -ás verzió alatt a WDM Driver-rel teljesen megszűnt az akadozás is.(Bár az akadás a Master Tempo-nak köszönhető ami sokkal jobban dolgoztatja a processzort) Nem hiszem, hogy az effektezés lenne vele a lényeg, de a szabadon hozzárendelhető funkció az effekt gombokhoz kiválóra sikeredett. (hosszan nyomod a gombot és cserélheted a kiválasztást). Ha azt mondom, hogy a “beépített” ütemtartó nagy segítség akkor sokan megvetnek majd érte, de gondoljuk csak végig, hogy amikor csak játszadozni szeretnénk a loop-okkal akkor jól jön ez is, mert értékes időt nyerhetünk vele. Ugyanezen vonalon értékelhető a Sync gomb is ami egy nyomásra összehúzza a két oldal ütemét, itt sem kell fáradozni a két lejátszó összehangolásával. (Itt is meg kell jegyezzem, hogy járhat úgy mindenki, hogy kevés lesz az idő a keverésre:) ) Természetesen van lehetőség a manuális beállításra is ami nem engedi elfeledni a hagyományos stílust sem. Kicsi hiányosság az equalizer használatánál, hogy figyelni kell a gombokat az új szám feltöltésénél, mert ha úgy állítjuk be a VDJ-t, hogy emlékezzen az előbbi beállítására akkor sem az előttünk látható potméter pozícióját veszi fel a program, de finom mozgatás után helyre áll minden. Ilyen technikát érdemes alkalmazni a Gain-nal is az esetleges hibák elkerülése végett és minden olyan gombnál ahol esetleg minden új számnál bele kell nyúlni a gombokba. Ezek én azt gondolom a MIDI vezérlés sajátosságai, hiszen nem ad folyamatos jelet a programnak. Pici negatívum még az effektek használatában, hogy a Jog tárcsák nem vezérlik az effekteket, ahogyan egy hagyományos Dj CD lejátszó teszi, de azt kell mondjam, hogy aki úgy dönt, hogy vesz egy ilyet az úgy sem főleg effektezésre fogja használni, hiszen arra ott van a Korg Kaoss Pad stb. Szóval ne tessék megijedni a virtuális technikától, mert ez is lehet olyan jó mint bármelyik másik technika csak MÁS!
  Végszónak talán annyit, hogy kipróbáltam a RMX-et az Abletonban is és ha valaki szeretné megvezérelni vele a programot akkor kijelenthetjük, hogy arra is kiválóan alkalmas. Mindig lesz olyan akinek ez nevetséges, de én mernék lenni bizony akár rezidens is egy ilyen cuccal, hiszen ne feledjük el, hogy ezt éppen azoknak találták ki akik sokat utaznak és nem feltétlen a kezdőknek. Két laptop táska

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük