A News Corp., a MySpace tulajdonosa hivatalosan is bejelentette szándékát, miszerint mihamarabb szeretne megválni a MySpace-től. Chase Carey COO kijelentette, hogy “most van itt az idő egy új tulajdonos keresésére”, de az opciók között új befektetők bevonása és átstrukturált tulajdonosi forma/menedzsment is elhangzott.
A MySpace az utóbbi időkben görcsösen próbálkozott visszanyerni régi népszerűségét és felhasználói bázisát, többnyire sikertelenül. Bár az új logó és redesign pozitív fogadtatásban részesült, és a “közösségi hub” koncepció is megdobta a látogatottságot, úgy tűnik ez mégsem volt elég Rupert Murdoch bizalmának elnyerésére. A Google-el érvényben lévő hirdetési megállapodás újratárgyalása folyamán a MySpace hirdetési bevételei alaposan megcsappantak, és az alkalmazottak közel felének elbocsátása sem ígért túl sok jót. A News Corp. elvárásait a MySpace egyszerűen nem tudta teljesíteni.
A News Corp. 580 millió dollárt fizetett a MySpace-ért 2005-ben, kíváncsi vagyok, mennyiért tudnak most megszabadulni tőle. Figyelembe véve az időközben ráköltött pénzt, nem hiszem hogy pluszban tudnának kiszállni.

Hivatalos: eladó a MySpace
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük