A közzétett pénzügyi jelentés alapján az EMI 2.48 milliárd USD nettó veszteséget könyvelt el a 2009 márciussal véget ért pénzügyi évben. Az egy évvel korábbi 649 millió USD vesztességgel szemben ez elég negatív fejlemény, de fontos, hogy egy 1.64 milliárd USD törlesztés is szerepet vállal ebben.
Az sem pozitív, hogy a Terra Firma anyacég elismerte, nehézségei lesznek kötelezettségei teljesítésével. Amennyiben nem tudnak pénzt szerezni az EMI a Citigroup kezébe kerülhet. 160 millió USD-re van hirtelen szükség az EMI életben tartására, de elemzők szerint a Terra Firma alapjai teljesen kiürültek. A legrosszabb forgatókönyv egy több mint 5 milliárd dolláros kollektív veszteséget jelenthet a Terra Firma, Citi és EMI számára együttesen, tulajdonosi szerkezettől függetlenül.
Ezzel szemben sokkal jobban áll a Sony Music. A Sony Corp által közzétett jelentés alapján a Sony Music Entertainment, a Sony Music Entertainment Japan és a Sony/ATV együtt 255.4 millió USD bevételt produkált az elmúlt negyedévben, ami 8.2%-os növekedés az előzőhöz képest. Ennek elérésében nagy segítség volt a sok eladást produkáló Michael Jackson, Alicia Keys és Susan Boyle is.

Inog az EMI alatt a talaj, jobban lett a Sony
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük