Ha azt mondom: musicnotationformsword.com, akkor mire gondolsz? Bármennyire bizarr ötletnek tűnik is, jól teszed, ha kottázásra gondolsz Microsoft Word-ben…
A szoftver teljes, becsületes neve Music Notation for MS Word, és lehetőséget nyújt kották szerkesztésére, beágyazására és publikálására a megszokott Microsoft Word környezetben. Point-and-click editálás áll rendelkezésre, támogatja a MIDI billentyűzeteket és más számítógépes virtuális megoldásokat, sőt a gitár tabulatúrákat is.
Music Notation for MS Word screenshot
A lelke a MagicScore Maestro 6 kottázóprogram, melynek képességeit integrálták a szövegszerkesztőbe. Be kell vallanom, bármilyen erősen töröm is a fejem, nem jut eszembe olyan helyzet, amikor Word-ben szeretnék kottát szerkeszteni, de elhiszem, hogy oktatási és demonstrációs célokra kiváló lehet, főként, ha a kották mellé ábrákat, táblázatokat, formázott szöveget, stb. szeretnénk beilleszteni. Az kifejezetten tetszik, hogy támogatja a nyomtatást, web publishing-et és a beágyazásokat, és az így elkészült dokumentumok megoszthatók bárkivel, anélkül, hogy a fogadó félnek rendelkeznie kéne a szoftverrel.
A Music Notation for MS Word teljes ára 139 USD, de most egy kedvezményes bevezető időszakban 99 USD áron vásárolható meg. További infók a musicnotationformsword.com weboldalon.

Ki szeretne kottázni MS Word-ben?
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük