Bevezetésre kerül a Genelec-nél az SE (Small Environments) DSP monitoring rendszer, ahogy a neve is mondja kis stúdiók és otthoni felhasználás céljaira tervezve. Közeltéri lehallgatásra, közvetítőkocsikba, boroadcast célokra, surround alkalmazásokhoz és multimédia applikációkhoz ajánlott, ennek megfelelő funkcionalitással és szoftveres környezettel. Az SE rendszer a SE7261A subwoofer-ből és 8130A aktív monitorokból áll, melyek akár többcsatornás konfigurációba is rendezhetőek. A szoftveres kapcsolat a subwoofer-en keresztül éri el a monitorokat (a subwoofer rendelkezik a számítógép felé szükséges csatlakozással), a subwoofer pedig digitális AES csatlakozókon keresztül tartja a kapcsolatot a 8130A monitorokkal.

A subwoofer 19Hz-100Hz tartományban működik, mérete 527mm magas x 462mm széles x 363mm mély. A 8130A monitorok 24 bit/192 kHz digitális csatlakozással szereltek és okos tervezés biztosítja az erősítők és hangszórók egységes rendszerként történő kezelését, így kiküszöbölve az egyedi alkatrészek paramétereinek eltéréseit és a hátunkon kialakított új reflex port miatt minimális torzítást ad. 55Hz mélyig képes lemenni (-3dB), méretei 285mm magas x 189mm széles x 178mm mély.

A csomag szerves tartozéka a GLM szoftver (Genelec Loudspeaker Management) – ez a hangszórók telepítésétől az AutoCal kalibrációs funkcióig mindent tartalmaz. Gyors kalibrációs varázsló segíti a beállítást, utána az AutoCal segítségével adaptálhatjuk a rendszert a lehallgatóhelység fizikai tulajdonságaihoz, a kalibrációhoz egy mikrofont is csomagolnak vele és hálózati csatlakozás áll rendelkezésre a könnyű menedzsmenthez. Ezek segítségével az SE rendszer könnyedén adaptálódik bármilyen lehallgatóhelységhez, mely tulajdonság ennek a csomagnak a legnagyobb értéke.

Részletek a Genelec weboldalon.

Genelec SE DSP lehallgató rendszer
Cimke: