A Konnekt család új tagja a Studio Konnekt 48, egy IMPACT II előfokokkal és DSP-vel felszerelt (channel strip és reverb algoritmusok, hangfal kontroll és basszus menedzsment) Firewire audio interfész. Alaptartozéka egy multifunkcionális távvezérlő, mellyel a mixert vezérelhetjük, kiválaszthatjuk a hangszórókat melyen hallgatjuk és egy beépített talkback mikrofon.

Ahogy neve is jelzi 48 I/O áll rendelkezésre, 4 mikrofon előfok, 12 analóg bemenet és 12 analóg kimenet. A fő XLR kimenetek analógok, digitális vezérléssel. A 2 fejhallgató kimenet külön hangerő és forrás kontrollal rendelekezik, így akár két különböző mixet is kiküldhetsz rajtuk.

A DSP effektek a korábbi TC modellekből származnak: két sztereó Fabrik C Studio, benne 4 szimultán 4 sávos EQ, multiband kompresszoros channel strip és a TC System 6000 algoritmusain alapuló mastering processzorok. A Fabrik R Studio pedig a TC Reverb 4000 algoritmusain alapuló reverb-et ad mindehhez hozzá. Az effektek így a DSP-n való futás miatt nem terhelik a számítógépet és a latency nem létező fogalom (minimális latency van – az effekt algorimusoknak is kell némi idő míg számolnak, de ez elhanyagolható).
A mixer egy 24 sáv/8 busz-os modell, total recall-al és DSP insert pontokkal. Dupla pontosságú 48 biten történik az összeadás a mix buszokon, 56 bites a belső jelfeldolgozás és a mixer kimenetek szabadon küldhetők bármelyik fizikai kimenetre.

Természetesen a surround is teljes támogatást élvez, AIR technológián alapul, 3 hangfal szettet támogat, minden egyes hangfalon egyedileg állítható hangerővel és késéssel. A basszus menedzsment szekció szűrőket és választható crossover frekvenciát ad a jobb hangzás érdekében.

A Studio Kontrol távvezérlő minden fontosabb mixer paramétert elér, a kimeneti hangerőtől a hangfal szett beállításokon keresztül a reverb hangerő/lecsengési időn át a beépített gitárhangolóig. A talkback mikrofon és a listenback megkönnyítik a kommunikációt a felvételi helység és a lehallgató szoba között, ráadásul a mikrofon jele szintén felvehető kedvenc szekvenszereddel, ha erre szükség lenne.

Adnak mellé még ResFilter plugint, Assimilator Konnekt plugint és az Integrator-t hogy külső eszközeidet bárhová beköthesd a jelútba. A plugin-ek természetesen VST és AU formátum kompatibilisek. A gitárhangoló a ráadás, a távvezérlőn mutatja vizuálisan a hangolás aktuális állapotát. Jön még vele a TC Near névre hallgató, más TC eszközökkel kapcsolódási lehetőséget teremtő funkció.

Októberben kerül a boltokba, ára 1395 EUR + ÁFA lesz. További infók a weboldalon.

TC Electronic Studio Konnekt 48 audio interfész
Cimke: