A Beyerdynamic új modellel gazdagította Headzone fejhallgató-alapú surround monitoring megoldását. A Headzone Pro XT 1U magas rack egység, 25 tűs D-Sub analóg bemenetekkel (a standard Headzone-on RCA csatlakozók találhatóak), AES/EBU digitális bemenetekkel mind a 6 csatorna számára 3 tűs XLR csatlakozókon, továbbá egy Firewire port biztosítja a számítógépes csatlakozást és a másodlagos digitális bemenetet.


További funkciók a talkback mikrofon bemenet dedikált hangerő kontrollal, 3 felhasználói preset tárhely és jelszóval védett limiter. A szabadalmaztatott Ear Patron vizuális visszajelzést ad a felhasználónak a fülét érhető károsodásról – ez nagyon jó funkció! 7 LED szolgál az általános állapot kijelzésére, akárcsak a közlekedési lámpák: amikor mindegyik zöld, akkor minden rendben van, sárga esetén ajánlott szünetet tartani és a fület pihentetni, piros esetén pedig a rendszer úgy ítéli meg, hogy túl hosszú ideig hallgattál túl hangos anyagot, és mindenképpen pihentetni kell a füleidet. A rendszer kézzel reset-elhető egy előlapon elhelyezett nyomógombon keresztül.

2 fejhallgató használható szimultán a Headzone Pro XT-vel, de ebben az esetben nem használható a head tracking, de működik az 5.1 leképzés. A 2 fejhallgató hangerejét közös hangerő poti vezérli.

A Headzone Pro XT 2 konfigurációban érhető el: a standard 3670 EUR áron, és az XT HT 4000 EUR áron, az utóbbi tartalmazza a Headtracker szoftvert, ami követelmény a rendszer mozgásdetektoros funkciójához. Fejhallgató nem szerepel a konfigurációkban, de a Beyerdynamic DT880 Pro és DT770 Pro „HT” verzióit lehetséges választani a rendszerhez.

Október közepétől lesz elérhető, további infók a Beyerdynamic weboldalán.

Beyerdynamic Headzone Pro XT surround monitoring fejhallgatókhoz
Cimke: