Az Abbey Road Studios kiadta a Brilliance Pack plugin csomagot, vintage EMI EQ-k autentikus modellezett változatait. Az 1960-as években épített eredeti eszközökön alapulnak a plugin-ek: az eredeti RS127 és RS135 EQ-kat EMI technikusok építették, hogy kiegészítsék az akkor használt REDD mix rendszer limitált EQ képességeit. Az így épített EQ-k a legtöbbet használtak lettek az Abbey Road-on a 60-as években, rengeteg albumon hallhatóak, beleértve a Beatles zenéket is.
Abbey Road Brilliance Pack EQ plugins
A digitális emulációk fejlesztése során az eredeti kapcsolási rajzokat vették alapul, azokat áramkörök modellezésével reprodukálták. A plugin-ek egy az egyben másolják a karakterisztikákat és a kezelőfelületet, így komplett EQ palettát biztosítanak a számítógépes zenélés során. Főként gitárokra, billentyűkre és vokálokra ajánlott a használatuk, és ha nem lenne elég az általuk biztosított gain, akkor ugyanazt javasolják, amit az Abbey Road-ban is tettek – kettőt használtak!
PC-n és Mac-en elérhetőek VST, AU, RTAS és TDM formátumokban, a csomag ára 199 USD, további infók az Abbey Road weboldalán.

Abbey Road Studios Brilliance Pack plugin-ek
Cimke: