Az American Audio 2 új DJ mixere csak 1 dologban különleges: SD kártyát használnak háttértárolóként. Az SDJ-1 egy duál SD player, a Q-SD egy 4 csatornás mixer kombinálva SD player-rel. Mindkét mixer beépített SD slot-tal rendelkezik, tehát külső eszköz nélkül használhatóak a kártyák.

Maximum 4 GB-os SD kártyák támogatottak, és nincs SDHC támogatás. Az SDJ-1 két kártyát tud fogadni egyszerre, a Q-SD csak 1 slot-tal rendelkezik. Mindkét eszközben van Tempo Lock, Loop, BPM számláló, és az American Audio saját termékvonalához Fader Q Start. A keresés frame alapú, és lejátszás közben is kereshetőek a kártyákon a zenék.
AZ SDJ-1 esetében bármelyik blokk játszhatja bármelyik kártyáról a dalokat. Pitch bend, pitch kontroll (±4%, ±8%, ±16%) és duál RCA kimenetek találhatóak rajta.

A Q-SD 2 phono, 4 vonal, 4 aux és 2 mikrofon bemenettel rendelkezik, az SD kártyáról jövő audió a 4 csatorna bármelyikére küldhető. Csatorna és master gain, 3 sávos EQ, pitch bend (±4%, ±8%, ±16%, ±60%), cue mix, cue level, szimmetrikus XLR kimenetek, plusz egy DJ mikrofon hangerő állítási lehetőséggel, magas és mély EQ-val, talkover kontrollal találhatók benne.

Ami szomorú, hogy lehagytak róla minden csatlakozási lehetőséget, nincs USB, így nem támogatottak a külső merevlemezek és lássuk be, melyik DJ fér el 4GB-on? Vagy 2 x 4GB-on? Nem rossz megoldás az SD support, csak önmagában ez vajmi kevés lesz a DJ-k meggyőzéséhez. Lehet, hogy van olyan, aki fellépésről-fellépésre rendszerezi a szettet, válogatja a dalokat, számolgatja a fennmaradó helyet a kártyán, stb – csak én még nem találkoztam vele. Én inkább a Gemini Cortex-re szavazok vagy a Denon új cuccaira.

Részletek az American Audio honlapján.

SD DJ az American Audio-tól
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük