A Burl Audio megjelentette a B80 Mothership multi-channel AD/DA konvertert. Szokatlan a kialakítás: moduláris a design, ahol különféle konfigurációkat építhet mindenki saját igényei szerint. Az egyes A-D és D-A modulok 2, 4 és 8 csatornás verziókban elérhetők, a 4U magas rack házba 10 modul építhető be. Ezzel akár 80 csatornás konverzió is kialakítható kis helyen.

Az A-D konverzió esetében minden csatornán a Burl Audio saját fejlesztésű BX1 transzformátora előzi meg a konverziót, ami “melegíteni” hivatott a hangot, miközben némi torzítás és szaturáció került hozzáadásra, a vintage sound érdekében. A D-A konverzió ezzel szemben sokkal transzparensebb, transzformátor helyett saját Burl op-amp (BOPA1) használatával. Az A-D konverterek AKM 5349 típusúak, a D-A konverterek AKM 4399-asok.

A házban a 10 konverter modul mellett egy további számára van hely, ami a BMB1 kontroller kártya. Ez LED-ekkel jelzi a státuszt és szinkront, valamint a használt mintavételezési frekvenciát és kiválasztható az órajel forrás. Ez a modul tartalmazza a tápcsatlakozást, USB port-ot, 1 be + 2 ki wordclock csatlakozást, és 2 DigiLink socket-et Pro Tools rendszerekhez való csatlakozáshoz. Az USB port csak a konfigurációra szolgál, audio interfész funkcionalitás nélkül. A tápot egy különálló 1U magas eszköz, a BP250 adja.

További infók és technikai specifikációk a Burl Audio weboldalán.

Burl Audio B80 Mothership moduláris multi-channel AD/DA konverter
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.