A Genelec legújabb fejlesztése a Minimum Diffraction Coaxial technológia, mely egy új design, ahol a magas és közép sugárzók egy közös panelen kapnak helyet. Az első modell, mely ezt a technológiát alkalmazza a legutóbbi 8260A aktív közeltéri monitorhangfal, mely egy nagyméretű mélynyomót kombinál az MDC technológiával.
A 8200-as szériából ismert DSP a Genelec Loudspeaker Management szoftveren keresztül kontrollálható, a monitor automatikus kalibrációját és a paraméterek vezérlését nyújtva. A 8260A várhatóan év vége előtt kerül forgalomba.
Genelec 1038CF monitor hangfalTovábbi újdonság az 1038CF (a képen) 3-utas modell, egy nagy aktív monitor. Az 1038B-n alapul a design, de szűkebb házban (csak 235mm mély), elsősorban kisebb produkciós helységekbe szánják. A B és CF modellek másik eltérése, hogy utóbbi 2 8″-es mélynyomót használ, míg a B modell 1 db. 15″-es mélynyomót tartalmaz. Ez a hangerő csökkenés mellett azt is eredményezi, hogy min. 57 Hz-ig képes lemenni, de a Genelec úgy látja, hogy az említett produkciós helységekben úgyis subwoofer-t használnak a mély frekvenciákhoz, és ez a korlát nem fog problémát okozni. Az 1038CF hamarosan forgalomba kerül, de egyelőre nem tudok árat.
Végül a 8020B maradt hátra. Elődjéhez, a 8020A-hoz képest a változás a hátlapon található ki/bekapcsoló. Az A modellnél ez a hangerőpotiba volt beépítve, és így ezt azt eredményezte, hogy kikapcsoláskor mindig eltekerte az ember a potit adott állásról, ami bizony sokszor rosszul jön. Ára 309 GBP lesz, beleértve az ÁFÁ-t.
További infók a Genelec weboldalán.

Genelec 8260A és 1038CF hangfalak
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.