A HighC egy zeneszerzésre koncentráló grafikus alkalmazás. A felhasználó megrajzolja hangokat egy idő-frekvencia diagramon, mely hasonlóan néz ki mint egy kotta (azért nem túlságosan, de levonható a párhuzam). A szerkesztésben tisztán grafikus műveletekkel lehetséges dolgozni, mozgatni, átméretezni, másolni és beilleszteni, csoportokat létrehozni, stb – ezzel komplex effekteket tudsz létrehozni. A HighC vektoros megjelenítést alkalmaz: az egyes hangok egyedi objektumok, mely kényük-kedvünk szerint változtathatóak.

Elsősorban effektezésre, effekthangok létrehozásához használható jól. A kezelőfelület egyben használható szintetizátor, szekvenszer és mixer funkciókra is. A szintézismotor additív, waveshape, zaj alapú, FM és ring moduláció, valamint granulár szintézist kezel.

A belépőszintű verzió ingyenes és elsősorban oktatási célokra kiváló, itt a lejátszás max. 22kHz-re limitált. A Pro verzió, mely 30 EUR-ba kerül nem rendelkezik ezzel a korláttal és standard fájlformátumokba képes exportálni az eredményt.

Egyelőre hiányoznak belőle a megszokott zenei környezetekben található komponensek: nincs hangminta import, VST vagy ReWire interfész, nincs szubtraktív szintézis 🙁 , nincs teljes körű panoráma kontroll és valósidejű kontroll sincs. Ezeket a funkciókat a fejlesztők havi release-ekben ígérik az elkövetkező 1-2 év folyamán.

PC-n, Mac-en és Linux/Unix-on is elérhető, további infók a HighC weboldalán.

HighC 2.2 – zeneszerzés grafikusan
Cimke:                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük