Kapható a JBL Professional MSC1 monitor kontrollere, ami a monitoring problémáinak kiküszöbölését ígéri akusztikai korrekcióval.
Az akusztikai problémák kiküszöbölésére a 3. generációs RMC (Room Mode Correction) technológiát alkalmazza, mely az alacsony frekvenciás problémákat kezeli. Bármilyen hangfalhoz/erősítőhöz csatlakoztatható, max. 3 pár bementi forrást kezel (keverőpult, számítógép/DAW, lejátszók). 2 pár hangfal + 1 subwoofer + fejhallgató csatlakoztathatók a kimeneteire. Az elsődleges “A” kimenet felhasználó által definiálható EQ-t és RMC-t használ. A subwoofer kimenetnek saját hangerő kontrollja van, választható crossover beállítások és RMC segít a mélyek monitorozásában. A “B” kimenet egy másodlagos hangfalpár bekötését teszi lehetővé, itt nincsenek extra funkciók.
JBL Professional MSC1 monitor kontroller
JBL Professional MSC1 monitor kontroller csatlakozási lehetőségek
Az MSC1 Control Center szoftveren keresztül lehetséges elvégezni a beállításokat: EQ, subwoofer crossover frekvencia és polaritás, valamint delay áll rendelkezésre (az utóbbi a hallgatási ponttól nem egyenlő távolságokra elhelyezett hangfal/subwoofer kombinációk szinkronba hozására szolgál). A szoftver csak a kalibrációhoz szükséges, a beállítások elvégzése után az MSC1 standalone használható. Jelenleg csak Windows XP/Vista-ra elérhető a szoftver, a Mac verziót 2010 kora tavaszra ígérik.
Az MSC1 ára 375 USD MSRP mely tartalmazza az RMC működéséhez szükséges kalibrációs mikrofont is, további infók a JBL Professional weboldalán.

JBL MSC1 monitor kontroller
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.