Korg KaossilatorKorg újdonság: Kaossilator KO1 dinamikus frázis szintetizátor, kicsit vicces, kicsit kriptikus meghatározás. A lényege, hogy a belső hangforrás (csak a belső) kimenetéből saját frázisokat készíthetünk a beépített loop recorder-rel és arpeggio-kat layer-elhetünk egymásra. 100 preset hangszín áll rendelkezésre, szintetizátor, perkusszív és dob hangok valamint mindenféle zaj/effekt hangszín a színesítésért, mindezekért a Radias DSP motorja a felelős.
Egyelőre nincs információ arról, hogy a preset-ekbe lehetséges-e a belenyúlás/módosítás, egyáltalán lehet-e őket felülírni a saját verzióinkkal és hogy van-e kapcsolat a számítógép felé ezeknek a preset-eknek a tárolásához illetve visszatöltéséhez. Ha hosszútávon használható cuccot akarnak a Korg-nál a piacra dobni akkor ezeket a kérdéseket megnyugtatóan rendezni kell – ezek nélkül a funkciók nélkül mindössze pár órás játékszer lesz a Kaossilator. A vezérlést természetesen az érintőfelületről kell elvégeznünk – kérdés, hogy ez mennyire lesz pontos illetve elegendő a szükséges praméterekhez és hogy élőzés során az esetleges izgalmak/remegő kezek vagy véletlen túl/félrenyúlások ellen milyen megoldást fejlesztettek ki (ha van ilyen benne egyáltalán). Az AD/DA konverterek 24bit/48kHz-en működnek, és 4 db. AA típusú ceruzaelemről kb. 2 óra működés várható. Decemberben kerül a boltokba, kb. 45.000 HUF áron.

Korg Kaossilator
Cimke:                 

Egy gondolat a “Korg Kaossilator” -hoz

  • 2007-09-24 at 18:42
    Permalink

    Én jóideje lelkes Kaoss Pad 2 használó vagyok, a DJ-szettjeimet idiotizálom vele. Azt vettem észre, hogy leggyakrabban a KP2-ben található 20 db szintihanggal játszadozom. Így aztán izgatottam várom ezt a kütyüt, jó játékszer lesz a magamfajtának. Mindenesetre díjaznám, ha ehhez kivételesen adnának tápot kedves Korgék (KP Minihez nem jár gyárilag)…

  • 2007-09-28 at 11:21
    Permalink

    A Korg-tól kapott hivatalos infó szerint NEM alaptartozék az adapter. Külön meg lehet vásárolni, kb. 5.000 Ft-os áron. Az adapter ugyanaz a modell ami a mini Kaoss Pad-hez és a Pandora-hoz is jó, tehát ha már van egy ilyened (4.5V-os modell) akkor avval használható.

Hozzászólások lezárva