Marek Design KS3A Marek Design legújabb csöves kondenzátor mikrofonja a KS3, egy kézzel szerelt, full csöves erősítővel rendelkező modell. Tökéletes impulzusválasszal és fázishelyes átvitellel rendelkezik, és kifejezetten high-end alkalmazási körbe ajánlott.
1″-es átmérőjű, nagytisztaságú alumínium diafragma a lelke, omni pattern-el rendelkezik, ami némileg irányított a fej elején. 2kHz felett arányosan egyre több magasat vesz, ez természetes érzetet ad, hiszen ezt szereti a fülünk. A frekvenciaválasz lineáris a teljes tartományon keresztül.
Kifejezetten javasolt nagyzenekari felvételekhez, hiszen a teljes frekvenciatartományt képes korrektül rögzíteni, és ennélfogva minden akusztikus hangszerre, zongorára, hegedűre, gitárra kiváló megoldás. Dobok esetében akár egy KS3 is elég overhead mikrofonnak.
Zajszintje 14 dB-A (nagyon alacsony!), dinamikatartománya 132 dB (vagy 159 dB kiterjesztett módban). A mokrofon max. 173 dB SPL hangnyomást képes elviselni ami rettenetesen sok (egy Boeing 747 repölőgép felszálláskor 142 dB SPL-t generál), tehát bármit, de tényleg bármit nyugodtan felvehetsz vele torzításmentesen.
A mikrofon abban is speciális hogy mind mikrofon, mind vonalszintű kimenettel rendelkezik. Amennyiben nincs kéznél előfok, használhatod a vonalszintű kimenetet, vagy használhatod a kedvenc előfokodat a mikrofon kimenettel.
Beépített ütésvédelemmel rendelkezik, csak kézzel válogatott, kivételes minőségű eredeti NOS (new old stock) csövekkel szerelik. A ház, a táp és az ütésvédelem mind különleges minőségű acélból készül. Minden fontosabb alkatrész Németországból származik és a szerelés is ott történik (felejtsd el a kínai gagyit és gondolj a német precizitásra). 5 éves garanciát vállalnak rá.
Részletek és további képek a Marek Design weboldalán.

Marek Design KS3 csöves mikrofon
Cimke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük