MusicReaderA holland MusicReader új és olcsó szoftverrel állt elő Windows PC gépekhez, mely segítségével az előadáshoz kottát használók a könnyedén tárolhatják kottáikat digitális formában, egyszerűen lapozhatnak előadás közben, és egyéb kisegítő funkciókkal tehetik kényelmesebbé játékukat. XP-n és Vista-n is fut a szoftver, de elsősorban Tablet PC-k számára tervezték, kihasználva az azok által nyújtott érintőképernyőt. A mostanában megjelent és megjelenő ultravékony laptop-ok és Tablet PC-k remek kiegészítője lehet, véded vele az esőerdőket és annyi anyagot hurcolhatsz magaddal, amennyit a géped tárolni képes – megkötések nélkül.
A szoftver szkennelt kottákat olvas be és tárol. Játék közben a lapozáshoz lábkapcsoló vagy számítógépbillentyűzet használható, vagy ha Tablet PC-vel rendelkezel, akkor csak meg kell érintened a képernyőt. Beépített böngésző segíti a kategorizálást és gyors keresést, lehetséges stílus, cím, zeneszerző vagy hangszerelés alapján történő keresés és navigáció.
MusicReader screenshot
Tablet PC felhasználóknak jó hír, hogy a kottákat törölhető digitális tintával tudod megjegyzésekkel ellátni és max. 8X-os nagyítás áll rendelkezésre a nehezen olvasható részekhez vagy a nagyobb távolságból történő megtekintéshez.
Egy kis imázsfilm róla:

A MusicReader kipróbálható ingyenes próbaverzió keretében, a Solo Basic verzió ára 59 USD, a Solo Pro verzió ára 99 USD (ez többet tud: teljesképernyős és kétoldalas megjelenítés, ütem detektálás, beépített hangoló, metronóm és beépített lejátszó). A hozzá opcionálisan vásárolható lábkapcsoló ára 59 USD.
További infók és letöltés a MusicReader weboldalán.
2008.12.20: Megjelent a Mac OS X verzió is, megegyező funkcionalitással. 2 új kiegészítő is elérhető hozzá, egy vezetéknélküli lábkapcsoló a lapozáshoz, és laptop és desktop monitorokra szerelhető érintőfelület.

Felejtsd el a papírt. Játssz kottából számítógépen!
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.