A Synplant szoftver szintetizátor genetikus algoritmusokat használ a hanggeneráláshoz. A hagyományos patch-ek esetén megszokott módoktól eltérően itt nem potik és fader-ek beállítása hozza létre a hangot, hanem kezdeti jellemzőket kell meghatároznod, melyek azután különféle irányokba növekednek és hajlanak el. Ez ráadásul elég szórakoztatóan van megoldva: magokat kell elvetned, melyek növényekké fejlődnek és azok ágait gondozhatod.
Sonic Charge Synplant
A sound design így nem technikai formában kerül az asztalra, hanem a füled után kell menned, és a tetsző részeket/irányokat megtartva, a nem tetszőeket pedig elvágva/módosítva készíthetsz hangszíneket. A Synplant, bár ezek után játéknak tűnhet, nem az: a játékos kezelőfelület mögött komoly szintézismotor húzódik meg. Amennyiben kész vagy a mélyére ásni, az egyszerű felület mögött meghúzódó genetikus algoritmusokat is módosíthatod.
A Synplant Magnus Lidström munkája, őt a Reason Malström szintijéről ismerhetitek, amit szintén ő készített. Most a generatív zenei oldaláról ismerhetjük meg – és végre olyan szintetizátort sikerült alkotni, ami nem idétlen csipogások és véletlenszerű recsegések sorozatával, hanem valódi élvezhető hangokkal kényezteti a fület.
A Synplant PC és Mac kompatibilis, VST és AU plugin formátumokban érhető el, ára 89 USD + ÁFA. Egy 3 hetes demó is letölthető, mely csak akkor számolja az időt, ha valóban használod a szintit – érdemes mindenkinek letöltenie! További infók a Sonic Charge weboldalán.

Sonic Charge Synplant szoftver szintetizátor genetikus algoritmusokkal
Cimke:                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük