SSL-ék ismét örömet szereztek nekünk: Mac-re és PC-re egyaránt kiadtak egy új plugin-t X-ISM néven, a plugin feladata az egyes mintavételezések közötti túlvezérlések megjelenítése.

A mai modern produkciós technikák megkívánják a producerektől a minél hangosabb master készítését, egyenesen versenyszférává vált ez 🙂 vagy inkább 🙁 ? Ugye, beszúrsz egy limiter-t a master sávra és látod hogy 0-n állsz max. és nem zavar. Pedig könnyedén előfordulhat hogy akár 0dBfs alatti max. dinamika esetén is történnek túlvezérlések amiket a DAW-ok nem jelenítenek meg. A DAW-ok az egyes mintákat nézik és jelenítik meg, hasonlóképpen a plugin-ek. Az egyes minták között pedig könnyedén előfordulhatnak olyan csúcsok, melyek így nem észrevehetők, viszont a lejátszáskor túlvezérlik a DA-t és recsegést okoznak vagy csúnya torzított hangot. Ugye ismerős a jelenség?

Az X-ISM túlmintavételezéssel és szűrő algoritmus emulációval rekonstruálja egy DA konverter működését és jeleníti meg a túlvezérléseket, így olyan master-t készíthetsz amivel garantált hogy nem léped túl a 0dBfs-t. És mindezt ingyen adja az SSL VST és AU formátumban, cserébe egy regisztrációért… SSL rulez, ennyi – hasznosabb ez a plugin a mastering során mint bármilyen más monitoring megoldás. Ja, és ha annyira biztos vagy magadban, szúrd csak be pl. a Waves L2/L3 vagy más mastering limiter mögé és csodálkozz…

Letöltéshez és részletes infóhoz keresd fel a Solid State Logic weboldalt.

Új ingyenes SSL monitoring plugin
Cimke: