A korábban moduláris keverőpultjairól ismert Tonelux mostanában rack-es processzorokban jeleskedik: a 8 csatornás 1U magas Tilt EQ a legújabb darabjuk.
Tonelux 8 csatornás Tilt EQ
A Tilt EQ gyors korrekciókhoz használható, és nem nyújt precíz EQ-zást. Amit tud, azt az MP1A preamp-ban megjelent módszer, ami az EQ karakterisztika eltolásán keresztül szimultán erősíti és csillapítja a tartományt egy közép frekvencia körül. Minden csatorna csak egy potival rendelkezik, bal oldali állásban a mélyek, jobbra a magasak kerülnek hangsúlyozásra, a másik fél szimultán kioltásával. Egyszerű és gyors módja alapvető karakterisztikákhoz, és semmi több.
Mind a 8 csatorna fix 650Hz közép frekvenciával rendelkezik, és max. 6dB “tolást” enged a mély vagy magas tartományban. Csak azokra a helyzetekre javasolt, ahol gyors korrekció szükséges. A monitorozáshoz minden csatornán on/off kapcsoló található és egy fázisfordító kapcsoló. Az első be/ki pár XLR csatlakozókkal rendelkezik, miközben a 8 csatorna D-Sub-on keresztül érhető el szimultán. Ára egyelőre nincs, NAMM után kiderül.
A közlemény alapján további rack-es eszközök is érkeznek: duál csatornás preamp és egy channel strip. További infók a Tonelux weboldalán.

Tonelux 8 csatornás Tilt EQ
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.