A Universal Audio is érezte hogy fenn kell tartani az érdeklődést, ezért kihozott két új plugin-t a v4.7 szoftverfrissítés keretén belül.
A Neve 88RS channel strip a klasszikus 88RS mixer-ből lett átvéve, EQ és dinamika szekciót tartalmaz. 12dB/oktáv magas és mély szűrő, 4 sávos EQ, limiter, kompresszor, gate és expander van benne. Az EQ sávok középen teljesen parametrikusak, a szélen 2 fix parametrikus beállításból választhatunk vagy mély/magaskiemelő beállítást alkalmazhatunk. A Limiter/Kompresszor VCA típusú, 0.01-től 3 másodpercig terjedő release idővel vagy automatikus release beállítással, a teljes tartományon állítható ratio-val és fix gyors vagy lassú attack beállítással rendelkezik. A Gate/Expander szintén 0.01-től 3 másodpercig terjedő release idővel, fix gyors vagy lassú attack beállítással és szabályozható küszöbbel, működési tartománnyal és hiszterézissel rendelkezik, így jó eséllyel minden típusú anyagon lehet vele dolgozni. A feldolgozási sorrend állítható, így az EQ előre vagy hátra helyezhető a láncban. Rendelkezik egy sidechain opcióval is, így frekvenciafüggő kompresszt lehet vele csinálni vagy használható de-essernek is. A letölthető változatért 299$-t kérnek.

Az LA-3A leveller az LA-2A jól bevált dizájnt viszi tovább, avval a kis különbséggel, hogy itt már nem csöves karakterisztika a működés alapja, hanem opto. Ezáltal gyorsabb lett a reagálás, alacsonyabb attack/release idők érhetőek el. Ennek megfelelően főként vokálra, gitárra és dobra kihegyezett a hangja de máshol is alkalmazható ahol az opto hang kívánatos. A gain/kompressz mértéke állítható illetve a kompresszor/limiter működési mód kapcsolható rajta. A letölthető változatért 149$-t kérnek.

Az UAD plugin-ok felhasználói örülhetnek, nem állt meg a menetelés, továbbra is versenyképesnek tűnik a kártya illetve akkora felhasználói bázis áll mögötte, ami biztosítja a folyamatos frissítéseket és új plugin-ok fejlesztését.

Új UAD plugin-ek
Cimke:                                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.