A Vir2 mintaalapú hangszerekben utazik, Kontakt motorral, a Basis pedig a basszusok iránt fogékonyak érdeklődését fogja leginkább felkelteni. 7 GB 24 bites hangmintát tartalmaz, akusztikus, elektromos és szintetizátor basszusokból. DI és erősítőn keresztüli felvételek, sok velocity layer, humanizálás, legato és vibrato paraméterek, release leyer-ek, harmonikusok, slide, slap, tapping és pulloff hangok, és még sok más teszik ezt a kollekciót érdekessé.
Vir2 Basis
A kollekcióban megtalálhatók a legjobbnak tartott basszusgitárok mintái: Jazz Bass, Rickenbacker, Musicman, klasszikus Motown baszusok, gospel hangszínek, Jaco Pastorius bundnélküli játékának utánzata, valamint Paul McCartney Hofner basszusgitárjának hangjai is. A szintetizátor basszusok kategóriában vintage analóg basszusoktól a techno és egzotikus hangszínekig minden megtalálható. Minden instrument-et alaposan felparamétereztek a variálhatóságért és a mix-ben való minél tökéletesebb elhelyezésért.
Ami igazán jó benne, hogy a DI és erősítőn keresztül felvett mintákat fázishelyesen lehet összekeverni a kívánt arányban. Állítható a hajlítás tartománya, a pickup és bund zajok mértéke, a velocity görbe valamint a release paraméterek. Effektek terén EQ, oktávozó, kompresszor, szaturáció, lo-fi, torzító, limiter, phaser, flanger, kórus, reverb és delay állnak rendelkezésre.
A legato tool-al az élő játékhoz hasonló hangzást lehet kicsiholni belőle, a vibrato-t pedig sokféleképp lehet paraméterezni. A megszokott LFO-val kontrollált vibrato helyett itt profi zenészek után modellezett karakter szerepel, a képernyőről vagy a billentyűzetről vezérelhetően. Állítható mértékű véletlenszerű hangok is segítenek a realisztikusabb megszólalásban.
PC-n (Windows XP/Vista) és Mac-en (Universal Binary) is elérhető lesz, standalone és plugin változatokban is, 2008 második negyedévére ígérik a megjelenést, az árát még nem jelentették be. További infókat a Vir2 weboldalán találsz.

Vir2 Basis
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük