A VOX megjelentette első szoftveres termékét, a JamVOX-ot. Drag-and-drop módon lehetséges erősítő és effekt modellek kombinációit összerakni benne, és az MP3/iTunes library-t is képes importálni, valamint CD-t digitalizálni. A Korg GXT Guitar XTracktion technológiáját építették bele, mellyel a gitárosok szólókat emelhetnek ki és nemkívánatos hangokat/részeket távolíthatnak el. A JamVOX-ba épített WAV/AIFF felvételi képességgel pl. kiszedheted a szólót, majd a megmaradt zenére saját szólót vehetsz fel. A GXT technológia vokálokra is működik. A gitárok és mikrofonok közvetlenül az USB tápellátású interfészbe dughatók. Gyakorláshoz és transzkripciókhoz ajánlott.
VOX JamVOX
A JamVOX szoftver PC és Mac kompatibilis, 19 erősítő és 12 láda modellt, 54 vintage és modern effektet és pickup szimuláció nyújt. 100 preset jön vele, melyekben 1-1 erősítő és láda modell mellett max. 5 effektből álló lánc található. A felhasználói preset-ek is elmenthetők és online megoszthatók. Van benne jó minőségű time stretch és pitch shift, loop record, kromatikus hangoló, valamint egy rakás dob track.
Az USB tápellátású erősítő/hangszóró interfész 2 db. 3″ hangszóróval ellátott és 2 db. bass reflex port felel a mélyekért. Az előlapon 1/4″ gitár bemenet, XLR mikrofon bemenet és jelszint kontroll poti, vonalszintű kimenet kontroll poti, 1/4″ fejhallgató kimenet és egy monitor/fejhallgató hangerő kontroll poti található. A hátlapon 1/4″ L/R vonal bemenetek és kimenetek, 1/4″ lábkapcsoló és expression pedál bemenet található az USB port mellett. Mérete 9.45″ x 6.3″ x 4.82″, és audio interfészként is szolgál a zeneszerkesztő programok számára vagy zenehallgatáshoz.
A nagy durranás persze itt a GXT lenne, hogy ez mennyire működik jól az kérdéses, de a demó videó alapján elég jó. Ha tökéletes lenne, akkor a Korg megtalálta volna a digitális audio Szent Grálját, de inkább valószínű az, hogy a gyakorláshoz pont elég amit tud – ezzel együtt hasznos funkció.
A JamVOX ára 340 USD MSRP, további infók a VOX weboldalán.

JamVOX gyakorló GXT Guitar XTraction technológiával
Cimke:                             

Egy gondolat a “JamVOX gyakorló GXT Guitar XTraction technológiával” -hoz

  • 2008-11-05 at 11:22
    Permalink

    A GXT teljesen jól működik, de nem lesz belőle Grál. Gyakorlatilag egy parametrizálható lyukszűrő, amit grafikus felületen is macerálhat az ember. Természetéből adódóan a spektrum szűrt része elhalkul. A kivonás mellett van mód kiemelésre ie, ez pl egy részlet gyakorlásánál jöhet jól. Jól is szól.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük