A Wave Arts megjelentette a Tube Saturator csöves szaturáció plugint. A plugin 64 bites fizikai modellezést használ az analóg karakterisztika emulációhoz, és állításuk szerint nagyon közel kerültek a valódi hangzáshoz.
A topológia egy 3 sávos Baxandall EQ, mely 2 12AX7 trióda fokozatot táplál. Ez hasonló a valódi csöves előfokokban található megoldáshoz, de azt elismerik, hogy ezt semmiképp nem lehet egy komplett gitárerősítőhöz hasonlítani. A komplett szimulációhoz nagyon nagy CPU erőforrás szükséges, ezért nem jöhetett szóba, de amit megvalósítottak a pluginben, az nagyon pontos, azaz a karakterisztika párba állítható egy valódi csöves előfokkal.
Wave Arts Tube Saturator csöves szaturáció plugin
A Tube Saturator használható egy kis analóg melegítéshez, vagy overdrive/torzítás effektekhez, valamint használható egy szaturáló peak limiterként is. Max. 192kHz mintavételezést támogat, mono és sztereó módban is használható. Ára 150 USD, VST, AU, RTAS, DirectX és MAS formátumokban elérhető Windows-on és Mac-en, további infók a Wave Arts weboldalán.

Wave Arts Tube Saturator csöves szaturáció plugin
Cimke:                                                     

3 thoughts on “Wave Arts Tube Saturator csöves szaturáció plugin

 • 2011-02-12 at 15:25
  Permalink

  Valóban jól sikerült Tube plugin. A Drive jól szabáloyzható, finaom meleg hangot képes produkálni.

  Válasz
 • 2011-02-15 at 00:54
  Permalink

  Teszteltem a plugint egy 21,5″ iMac géppel. 3GHZ, 6GB RAM mellett 1db Tube plugin 21% CPU terhelést eredményez. Nem kevés, de ilyen helyzetekre van kitalálva a Logicban a Freeze funkció. 🙂

  Válasz
  • 2011-02-15 at 08:17
   Permalink

   Fura, mert amikor én utoljára próbáltam, akkor egy 2GHz, 1.5GB RAM gépen is kb. ennyit evett. Hm… jobban optimalizáltak PC-re?

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.