A Yamaha a DTX családot egy újabb kistesóval bővítette: a DTX Multi 12 egy DJ-barát asztali dobgép, a DTXtreme III-tól átvett 12 zónás velocity érzékeny multi-pad és egy, a Motif XS szintetizátor hangkészletét nyújtó hangmodul kapott helyet benne.
Yamaha DTX Multi 12 dobgép
A hangmodul 64 polifóniás, 1200 gyári + 49 user hangszínt tartalmaz (100MB ROM), és lehetőség van feltölteni a saját hangokat is a beépített 64MB-os memóriába, és azokat kiosztani a pad-ekre. Mi több a pad-ekhez patter-nek is hozzárendelhetők, így egy leütéssel akár egy komplett loop is megszólaltatható, ami élő előadások esetében nagyon jól jöhet. Helyet kapott benne egy szekvenszer, preset loop-ok, effektek és egy 5 sávos EQ is. 200 setup tárolható benne, melyek egyszerűen visszahívhatók a színpadon, a számítógépes csatlakozás pedig a megszokott USB port-on történik a hangminták feltöltéséhez/kezeléséhez és a setup-ok menedzseléséhez (USB MIDI és USB memória hozzáférés).
Szerencsére itt nem áll meg: 5 tigger bemenet plusz lábcin és lábpedál bemenetek is találhatók rajta a bővítéshez. Adják vele a Cubase AI-t és egy ingyenes letöltéssel a DTX Multi 12 távvezérlőként is használható a Cubase-hez.
A Yamaha DTX Multi 12 decemberben kerül forgalomba, kb. 900 USD MSRP áron. További infók a Yamaha weboldalán.

Yamaha DTX Multi 12 dobgép
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük