Az E2Deesser az Eiosis szabadalmaztatott technológiáját alkalmazó új de-esser plugin, egyelőre csak Mac környezetbe. Az Eiosis technikája abban különbözik a hagyományos single/multiband megoldásoktól, hogy a detektáló és a processzáló egységek teljesen függetlenek egymástól, így a vezérlés és paraméterek állíthatósága nagyon széles kört ölel fel. Pl. szélessávú csillapítást alkalmazhatsz keskenysávú szűréssel, vagy egyes frekvenciákat teljesen elnyomhatsz vagy kiemelhetsz. A plugin képes arra is, hogy a processzálás körén kívül eső tartományban a hangot fényesítse, miközben a kritikus frekvenciák érintetlenül maradnak.

Eiosis E2Deesser

Az E2Deesser másik erőssége, hogy a zavaró frekvenciákat hangerőfüggetlenül érzékeli. A detektáló algoritmus frekvenciatartománya természetesen szabadon állítható. Ami viszont szintén újdonság az az, hogy a detektáló egység érzékenységét, pontosabban a reakcióidejét szintén állítani lehet.

Az E2Deesser Mac OS X-en AU, RTAS és TDM formátumokban elérhető, 150 EUR-t kérnek a natív és 300 EUR-t a TDM + natív verzióért. Részletek, bemutató videók és további technikai infók az Eiosis weboldalán.

2008.02.19. Update: megjelent az E2Deesser 1.2-es verziója. Az újdonság, hogy végre elérhető a VST plugin formátum is, sokak megelégedésére.

Megjelent az Eiosis E2Deesser
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük