Az Access frissíti a Virus TI operációs rendszerét, a 2.7-es verzió előzetese a NAMM-on lesz kipróbálható.
Az újdonságok közül az első egy friss standalone memória menedzsment alkalmazás (Windows XP/Vista, Mac OS X), ezzel a ROM/RAM patch-eket lehet felülírni és mentéseket készíteni a komplett memóriáról.
A szintetizátorból a Control plugin felé tartó audio stream-ek száma 50%-al nőni fog. Lehetséges lesz a szintetizátor bemenetére (a szekvenszerből a plugin-on keresztül, tehát teljesen digitális átvitellel) küldött audió effektezése és szűrése is a TI által, majd az eredmény visszaküldése a szekvenszerbe, ez tulajdonképpen megfelel egy effekt loop-nak.
Az új operációs rendszer megnöveli a ROM hangok számát 26 bankra, minden bankban 128 patch-el (ami a RAM bankokkal együtt közel 4000 patch-et jelent majd). Új patch-ek is érkeznek majd, híres producerektől és sound designer-ektől.
A 2.7-es operációs rendszer ingyenes lesz minden TI tulajdonos számára és valamikor 2008 tavaszán lesz elérhető hivatalosan.

Access Virus TI OS 2.7 előzetes a NAMM-on
Cimke:                                             

Egy gondolat a “Access Virus TI OS 2.7 előzetes a NAMM-on” -hoz

  • 2008-01-15 at 03:47
    Permalink

    szeretném megjegyezni hogy a teljesen digitális ezesetben sem jelent sajnos veszteségmentes átvitelt ugyanis ha jól láttam qrvára nem aszinkron átvitelről van szó (ahogy a liquidmix esetében sem, paff) kivagyunk szolgáltatva a genya usbnek ami, kéremszépen atomjitter.

  • 2008-01-15 at 04:46
    Permalink

    Az Access USB megoldását különben sem értem, ha spórolni akartak vele Firewire helyett, akkor sem… Anno sok para volt az USB port-tal, mire lassascskán helyrerázódtak a dolgok. Ha az Access most még többet préselt ki az USB átvitelből, akkor azt gondolom, hogy stabilizálták, amennyire lehetett.
    Persze a jitter-en semmilyen optimalizálás nem segít, ahhoz el kéne hagyni az USB-t.
    De: mivel a szekvenszer sample pontos időzítéssel dolgozik, ezért max. beleszámolják az USB jitter-t a latency-be, vagy erősebb gépet kell majd a Control plugin alá rakni, stb.

  • 2008-01-15 at 11:08
    Permalink

    ezt csak egy fifo memóriával lehet orvosolni , úgy, ha kihagyjuk az órajeleket egy az egyben csak adat közlekedik, pont tegnap olvastam a liquidmix is bukarest.

  • 2008-01-15 at 12:07
    Permalink

    báár , amekkora latency van, a duendeben is lehet hogy fifoznak és attól van 🙂

Hozzászólások lezárva