Az ESI a NAMM-on mutatja be hivatalosan a DuaFire névre keresztelt 24bit/96kHz-es Firewire audio interfészt. Az ESI EWDM driver technológiájával működik, 2 bemeneti és 4 kimeneti csatorna található rajta. Rendelkezik mikrofon erősítővel és fantomtáppal, RIAA phono bemenetekkel, vaonalszintű és nagyimpedanciájú hangszerbemenettekkel, valamint vonalszintű és fejhallgató kimenetekkel. Az EWDM driver technológiával az egyes alkalmazások között lehet route-olni az audio csatornákat, kábelek nélkül. Windows-ra és Mac-re egyaránt van driver. A Firewire buszon keresztül kapott tápról vagy DC adapterről működik. MIDI nincs rajta, ez nagy negatívum – hogy képzelik az ESI-nél? Így a DuaFire megbukik a minden-egyben-kis-helyen kategóriában és nem jósolok hatalmas eladásokat.
ESI DuaFire
Javasolt végfelhasználói ára (MSRP) 250$ lesz, tehát a piacon majd ennél olcsóbban lehet hozzájutni. Csomgolnak hozzá egy Cubase LE 4.0-t, mind a Windows, mind a Mac platformra. Január végétől kezdhetsz érdeklődni utána, további részletek az ESI weboldalán.

ESI DuaFire Firewire audio interfész
Cimke:                                     

6 thoughts on “ESI DuaFire Firewire audio interfész

 • 2008-01-15 at 12:45
  Permalink

  Az eladások nem a MIDI csatlakozástól függnek, ez tévhit! Ha valóban jó minőségű, az előfok is használható, a 40000Ft körüli árkategóriában akár élbeli is lehet.
  Ezen felül hagy emlékeztessem, hogy ilyen interfészt legfőképp mobil zenészek vásárolnak, akik úgyis a piacon kategóriájában 80%-ot lefedő USB-s kontrollereket használnak. Manapság egyre kevesebb a MIDI kábelen futó MIDI adat, aki pedig komolyabbra vágyik, remélhetőleg nem ebben fog gondolkozni, hisz stúdió munkálatokra ez azt hiszem elég kevésnek fog bizonyulni.
  Szerintem ez ettől függetlenül egy jó vétel lehet. A cég valószínű az új DJ-ket és az otthon zenélni vágyókat célozza meg. Ebben az árkategóriában kevés a jó minőségű eszköz és az EWDM driver valódi tartalmat jelent, évek óta sikeres és megbízható. Várjuk a fejleményeket és a további híreket, csak így tovább!

  Válasz
 • 2008-01-15 at 13:35
  Permalink

  Ez a vélemény nekem erősen marketing szagú – magyarázzuk a bizonyítványt, közben pozicionáljuk a terméket?
  Az pedig erős csúsztatás, hogy ebben az árkategóriában kevés a jó minőségű eszköz. Akkora dömping/verseny van ebben a szegmensben, hogy minden gyártónak igyekeznie kéne a maximumot nyújtania, nem kifogásokat keresni.

  Válasz
 • 2008-01-15 at 18:16
  Permalink

  Kedves Zsolt!
  Lehet, hogy probléma van a szaglásával.. Sajnálom, hogy a hozzászólásom ekkora ellenszenvet váltott ki önből; nem szándékozom se önnek, se másnak magyarázkodni, ráadásul bizonyítványról se beszélünk.
  Remélem egyszer megváltozik a mennyiségről és a minőségről alkotott képe és ne aggódjon: tőlem nem kell tobb hozásszólástól tartania!

  Válasz
 • 2008-01-16 at 07:07
  Permalink

  Kedves Attila!
  sértődünk, sértődünk, a komment lista meg üres? 🙂
  Egyáltalán nincs bennem semmilyen ellenszenv sem Ön iránt, sem az ESI eszközei iránt. Nem tudom miből érezte ezt, de rosszul gondolja.
  Az sem zavar, ha Önnek esetleg bármilyen kötődése lenne az ESI iránt, legyen az akár forgalmazói, promóciós, stb – sőt, örülnék, ha az oldal olvasói a forgalmazók véleményét is olvashatnák, mert esetleg olyan plusz információk is felszínre jutnak így, melyek nem kerülnek bele a promóciós anyagokba. A véleményem mellett viszont szeretnék kiállni és hogy mindenki megértse, miért is írtam az előzőeket, álljon itt egy hosszabb kifejtés:
  Én azt gondolom, hogy a számítógépes zenészek a belépő szintű eszközök esetén sokkal árérzékenyebbek, mint a felsőbb kategóriákban. Értelemszerű, hogy a vásárlásaikat úgy alakítják, hogy lehetőleg minél több funkcionalitást tartalmazzon a vásárolt eszköz, amellett, hogy a céljaiknak megfelelő funkciókat biztosítson.
  Épp ezért fura az ESI stratégiája nekem. Ilyen kis költségű komponensen, mint a MIDI I/O, kár volt spórolni. Nemcsak azért, mert nem mindenki rendelkezik MIDI I/O-val vagy USB-s billentyűzettel melyen van MIDI (megjegyzem, sok ilyen billentyűzeten nincs MIDI bemenet már, csak kimenet), hanem azért is, mert a vásárlók ezen a szinten nem szívesen költenek további eszközökre. Ha meg a mobilitást nézzük, akkor is megbukik a koncepció, hadd ne kelljen még egy plusz eszközt hordozni csak a MIDI miatt. Továbbá, nem mindenki MIDI billentyűzetet használ, pl. a groovebox-ok, különféle nem USB-s MIDI kontrollerek, effektprocesszorok, DJ+VJ setup-ok felhasználói. Nekik sem előnyös, hogy nincs a DuaFire-en MIDI I/O.
  Az Ön álláspontja is elfogadható, és van is értelme egy adott alkalmazási területen belül, de továbbra is azt gondolom, hogy az ügyfélkör szélesítése és az eladások növelése érdekében bekerülhetett volna az a fránya MIDI.
  Ha megsértettem volna előző véleményemmel, elnézését kérem, ez nem Ön ellen irányult, hanem sokkal inkább az ellen a sajnálatos ipari tendenciával szemben, mely manapság a MIDI eszközökkel egyre mostohábban bánik, evvel sok klasszikus és használható hangszer, kontroller és processzor értékét a normál életciklusnál gyorsabban csökkentve.
  Remélem továbbra is az oldal olvasói között tudhatom Önt, és azt gondolom, hogy az ehhez hasonló viták segíthetnek az érdeklődőknek jobb döntéseket hozni vásárlásaik során.

  Válasz
 • 2010-06-11 at 15:44
  Permalink

  Sziasztok!
  Látom igen régen történt bejegyzés a témában, de ha estelg véleményeznétek hogy az alábbi két készülék közül melyiket tartanátok jobb vételnek…: ALESIS IO|2 EXPRESS kontra ESI DUAFIRE
  külföldön venném a gépet és ott nincs számottevő Árdiferencia a kettő között.
  A cél: kondimikrofonos rögzítés (ének/akkusztikus hangszerek)és
  természetesen visszahallgatás/keverés otthoni körülmények között.
  A valódi kérdésem leginkább az USB/FireWIRE harcra vonatkozik.
  A választ előre is köszönöm! *P*

  Válasz
  • 2010-06-15 at 07:50
   Permalink

   A FireWire alkalmasabb realtime célokra – mint a zenélés. Az USB elterjedtebb, minden gépen ott van. Magadnak kell eldöntened, hogy a körülményeidhez és igényeidhez melyik a megfelelőbb. Minőségben kb. ugyanott vannak, az IO|2 kicsit újabb, és jobb a support.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.