Az Anamod Audio egy új API 500 Lunchbox formátumú kompresszort jelentetett meg Realios TL Compressor néven, ami működési elvét tekintve eltér minden eddigi megszokott, FET, VCA, csöves, vari-mu, fotocellás vagy diódás megoldásoktól: a gain kontroll elem itt egy wolfram szál.

Anamod Audio Realios TL Compressor – ez valami más

A wolfram szál az audio jelútba van integrálva, és ahogyan a jel egyre erősebb lesz, úgy lesz melegebb a wolfram szál is, ezzel megnövelve az ellenállást és csökkentve a jelszintet. A megoldás előnye, hogy alacsonyabb torzítási jellemzőket mutat, mint a megszokott kompresszor kialakítások, ráadásul a wolfram szál igazi RMS detektálóként viselkedik, ami nagyon pontosan képes az audio jelszint lekövetésére. Kezelni is egyszerű: csak az input és output gain állítható, az input állítja a kompresszió mértékét is, plusz egy bypass kapcsolóval lehet kiiktatni a kompresszort. A bemenet/kimenet szimmetrikus, a potik fokozatosak, és van egy threshold-jelző lámpa is rajta.
A technikai specifikációk nagyon komolyak: 3Hz – 285kHz (±3dB) frekvenciaválasz, kevesebb mint 74dBu / 0-30kHz @ +4dBu zaj, a torzítás pedig kevesebb, mint 0.001 %, bármilyen gain csökkentés érték mellett.

A minőségnek ára is van, a Realios TL Compressor 900 GBP áron kapható (benne van az angol ÁFA). További információk az Anamod Audio weboldalán.

Anamod Audio Realios TL kompresszor – ez valami más
Cimke:         

2 thoughts on “Anamod Audio Realios TL kompresszor – ez valami más

 • 2011-05-29 at 20:07
  Permalink

  Zseniális ötlet, ráadásul ha jól sejtem hasonló lecsengése lehet mint az opto-elektronikai megoldásoknak…

  Válasz
  • 2011-05-30 at 00:29
   Permalink

   Mivel true RMS, ezért biztosan közel van az opto-hoz, de még inkább természetes hangzást nyújt!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.