Az Electrix effektprocesszorai sok zenész arzenáljában megtalálhatóak: jó funkciókkal, strapabíró kivitelben. Miután a cég becsődölt (a jó funkciók mellett voltak szerencsétlen megszorítások is, pl. a Repeater csak adott CF memóriakártyákat tudott kezelni) többször is felröppentek a hírek a visszatérésről, de mindeddig ezek csak kósza hírek maradtak, valódi tartalom nélkül. Eddig.

Most az Electrix úgy tűnik, tényleg visszatér az audioipar berkeibe, és ezt megerősítendő, egy új termékkel, a Tweaker névre keresztelt MIDI kontrollerrel mutatkoznak be.

Electrix Tweaker MIDI kontroller

A Tweaker elsősorban Ableton Live, Traktor, és más grid-alapú zenei alkalmazások kontrollere kíván lenni, de mindenhova felhasználható, ahol MIDI vezérlés szükséges. A lelke egy 32 padból álló, RGB LED háttérvilágítással ellátott mátrix, és 8 velocity-érzékeny dobpad. A grid mindkét oldalán található 1-1 channel strip, valamint az elmaradhatatlan crossfader alul középen. A channel strip-ek egy fader-ből, 3 háttérvilágítással ellátott padből, 3 vörös LED-es gyűrűvel körbevett push enkóderből, és egy analóg potméterből állnak. A Tweaker tetején a navigációs szekció egy nagyméretű böngésző enkóderből és egy 4-állású push gridből áll (fel, le, jobb, bal). A tápellátást USB-n keresztül kapja az eszköz, mely rendelkezik MIDI I/O csatlakozással is.

Sajnos az Electrix weboldal igencsak szűkszavú a Tweaker-rel kapcsolatban, de a hivatalos bejelentés megtörtént azáltal, hogy kirakták public-ba az oldalt. Már csak a megjelenési időpontot és az árat kéne tudni, hogy eldönthető legyen: nyerő vagy bukó?

Update: a Tweaker a Livid Instruments szárnyai alá került.

Electrix Tweaker MIDI kontroller
Cimke:             

4 thoughts on “Electrix Tweaker MIDI kontroller

 • 2011-05-11 at 19:29
  Permalink

  Lehet, hogy nem hivatalos kép, de akkor is koszos, és hiányzik egy tekerő. 🙂
  A kivitelezés kisipari, nem ergonómikus, így muszáj lesz nagyon olcsónak lennie. Ellenkező esetben esélytelen, hiszen a DJ iparág, már régóta nem a minőségről, hanem a márkasznobságról, és a külcsínről szól.
  Ezektől függetlenül lehet, hogy jó.

 • 2011-05-12 at 03:14
  Permalink

  A kép a Musikmesse-n bemutatott prototípust mutatja. Lehet, hogy kicsit megviselték a látogatók a demós darabot 🙂 vagy valaki elvitte emlékbe a browsing enkódert.

 • 2011-05-13 at 00:27
  Permalink

  Jól hangzik, de ha jól értem az impresszumot olvasva, csak megvették a márkanevet.

  • 2011-05-13 at 14:35
   Permalink

   Igen, a Stanton alapítók által 2008-ban alapított Mixware megvette az Electrix brand-et. Többéves tetszhalotti állapot után nem is várható el, hogy az eredeti gárda megmaradjon – azóta szétszéledtek az emberek különböző projektekbe és cégekhez.

Hozzászólások lezárva