Apple Final Cut Express 4Az Apple megjelentette a Final Cut Express 4-es verzióját. Az főbb újdonságok az AVCHD kamerák támogatása, kombinált SD és HD tartalmak egy projektben, iMovie ’08 import, valamint a többszáz FxPlug effekt és szűrő használatának lehetősége.
Az új Open Format Timeline megoldás a felelős a DV, HDV és AVCHD tartalmak egy projekten belüli kezeléséért, mindezt felhasználói beavatkozás nélkül teszi. 1080i és 720p felbontásokat kezel és az összes frame rate konverziót, nyújtást és crop-ot automatikusan, valós időben elvégzi. Új projekt indításkor a timeline-ra dobott első klip alapján automatikusan bekonfigurálja magát.
Több mint 50 új FxPlug szűrőt ad a kezünkbe, és az Apple nagyon számít az FxPlug fejlesztői közösségre, akik révén valóban többszáz effektet lehetséges használnunk. Kicsit javítottak az audio kezelésen is, pl. van benne Soft Normalize az automatikus normalizálásért. A LiveType 2 segítségével gyorsan készíthetünk látványos, dinamikusan animált feliratokat és nagyméretű könyvtár áll rendelkezésre animált betűtípusokból, textúrákból, template-ekből és effektekből.
Az egyetlen bibi hogy az AVCHD csak Intel-es Mac-eken támogatott.
Ára 199$, korábbi Final Cut Express verziókról a frissítés 99$-ba kerül. Részletek az Apple weboldalán.

Final Cut Express 4
Cimke:                         

Egy gondolat a “Final Cut Express 4” -hoz

  • 2007-11-15 at 20:19
    Permalink

    kurva drága

Hozzászólások lezárva