Emberek, erre vártunk: Apple Logic Studio, 499$-ért, és hogy mi van a takaró alatt?
Logic Pro 8, benne a MainStage névre keresztelt új élőzésre fejlesztett komponenssel. Ja, meg egy Soundtrack Pro 2 ha nem lenne elég a Logic az utómunkához. Meg 40 virtuális hangszer Studio Instruments néven, 80 effekt Studio Effects néven, a Studio Sound Library a hangszínekért és még sok kreativitást támogató fejlesztés. Meg WaveBurner a professzionális RedBook audio CD-k írásához, Compressor 3 a surround kódoláshoz (vigyázat: nem kompresszor effekt, hanem surround formátumu audio előállításához fejlesztett szoftver!), egy Apple Loops utility és egy Impulse Response utility a terek impulzusválaszának rögzítéséhez.
Logic Pro 8 újdonságok:

 • nincs többé XSKey, helyette egy sorozatszám a védelem mindössze
 • egyablakos interfésszel
 • snap-to-transient kijelölési lehetőség szerkesztéskor
 • végre sample pontos Arrange
 • QuickSwipe montázskészítő
 • kezdetektől a végeredményig teljes surround munkafolyamat lehetősége
 • multichannel track-ek és buszok
 • True Surround virtuális hangszerek és pluginok támogatása

A MainStage feladata szoftver entitások (pl. plugin-ek potijainak) hardveres kontroll felületekhez való rendelése, nagy távolságról is látható megjelenítés és template-ek segítségével csökkenti a beálláshoz szükséges időt a színpadon (na nem úgy… 🙂 ).
A Soundtrack Pro a music-for-picture feladatkörért felel, azaz videóhoz tudsz vele hangot készíteni és kifejezetten audio utómunkálatokra javallott. Pl. a Logic Pro-ban elkészíted a zenét, majd a Soundtrack-el a dialógusokat, effekteket és a készre formálást oldod meg. Természetesen minden funkció a filmes igényeket maximálisan figyelembe véve működik.
Studio Instruments: javított és fejlettebb Ultrabeat, Sculpture, ES2 szintik és EXS24 sampler, hogy csak a legfontosabbakat mondjam. A Studio Effects-ben új Delay Designer plugin, plusz a Space Designer mostantól True Surround kompatibilis a többcsatornás jelfeldolgozáshoz. A Studio Sound Library-ben 18.000 Apple Loop, 1.300 EXS instrument és 5000 hangeffekt, minden stílusban és variációban.
Regisztrált Logic 7 felhasználóknak a frissítés 199$-ba fog kerülni és bőven megéri… aki pedig Logic 7-et augusztus 1. után vásárolt, annak csak a szállítási és postázási költséget kell kipengetnie.
Annyi, de annyi mindent lehetne írni – olyan sok az újdonság – de a húsba vágó részletekért inkább keresd fel a Logic weboldalt.

Bréking nyúz: Apple Logic Studio
Cimke:             

Egy gondolat a “Bréking nyúz: Apple Logic Studio” -hoz

 • 2007-09-18 at 12:30
  Permalink

  hi.
  ki tudja, esetleg, hogy lehet-e illetve mi az a funkció pozitív esetben, hogy 2 apple masina szinkronba tudja futtatni ugyanazt a logicot, esetleg más szekvenszert. Egyrészt élőzés miatt, másrészt mixeléshez is jópofa, ha nincsenek túl erős gépeid.
  Amúgy érdekes ajánlat ez, meglepő és nagyvonalú. Hihetetlen. Még az amerikai piacon is tátott szájak böngészik eme híreket. Hajrá Apple. .-:=::Cet_

 • 2007-09-18 at 13:35
  Permalink

  Hello cet,
  egyrészt ne aggódj a kommentek miatt, megjelennek amint adsz egy kis időt nekik (spam ellenőrzés, ilyesmi és csak utána mehet a komment az oldalra – egy kis időt elvesz…).
  A funkció pedig amit keresel az a Logic Node. Az installal együtt jön egy csak Node telepítő is, ezt bármely gépre installálva kapsz egy Logic engine-t, kezelőfelület nélkül, így elosztott adatfeldolgozást tudsz csinálni és kihasználni a gyengébb vagy csak eddig nem használt elfekvő gépeket. Van pár megszorítás: a plugin-eknek telepítve kell lenniük a node-on, pont ugyan annak a verziónak amit a master Logic is futtat, meg pár apróság de összességében jól működő rendszer. Ez már talán a Logic 6.x-től benne van a szoftverben.
  A Logic áráról pedig csak annyit hogy az Apple elsősorban gépeket szeret eladni és egy olcsó szoftver ami erős gépeket igényel sokkal jobb eredményeket hozhat a cégnek – egyértelmű a koncepció.
  Sok sikert…

 • 2007-09-18 at 14:25
  Permalink

  ja. jeah, türelem rózsát terem.
  nameg, az se elhanyagolható tény, hogy amíg microsoftot a félmilliárd EUR kifizetésére kötelezik, az apple szépen, nyugiba tarolgathat.
  Meg tudod-e Zsolt mondani , hogy 1 pb g4 1gh + 1,25gb ram, és egy ibook g4, 800, 640mb ram, mennyire használható koncepció? a zenekar duosága miatt, meg a távolság miatt kell a notebook forma. (www.myspace.com/monastereohu)
  ja, és egy külső hangkari mennyire könnyíti meg a dolgokat? mer még egyelőre az sincs, mivel zenekari cuccokra költöttunk elsősorban.
  előre is kösz cet aka Zozó

 • 2007-09-18 at 15:35
  Permalink

  Hi,
  hát Apple kontra MS – nem is tudom melyik a rosszabb 🙂 de tényleg, mindkettőnek voltak már piszkos húzásai meg megalomán ferdítések. Én például anno hihetetlenül pipa voltam amikor vettem egy csúcs konfig-ot Logic PC-hez majd pár hónap múlva az Emagic felvásárlása után megszüntették a PC-s support-ot.
  A használhatóságot az új Logic-ra kérded? Itt megtalálod az Apple által javasolt minimum konfog-ot, ez alá én nem merészkednék ha komoly munkát akarsz végezni – lehet hogy fut a progi, de többet fog pörögni a strandlabda mint amennyit zenélni fogsz vele. Végülis az asztali konfigod alulról súrolja a megadott minimális követelményeket, tegyél egy próbát vele.
  Ja még egy fontos dolog eszembe jutott: a Node funkcionalitás bizony Gigabit Ethernet kapcsolatot követel a gépek között, szóval erről az iBook esetében tegyél le. 🙁
  A külső hangkártya pedig mindig jól jön, ha pl. 2 géphez szeretnétek hozzákötni – egyszer az egyikhez, másszor a másikhoz (egyszerre nem fog menni persze) és az iBook miatt nincs is nagyon más választásotok. Azt vegyétek figyelembe, hogy a külső USB vagy FW hangkártya mindig több processzor teljesítményt követel mint a belső PCI/PCIe/PCMCIA hangkártyák – és mivel viszonylag gyenge a gépetek még ez is probléma lesz. A folyamatos, kihagyás mentes adatátvitelhez kell egyfajta alap teljesítmény és ha gép a határon egyensúlyozik akkor biztosabb megoldás belső PCI/PCIe (mivel iBook-on nincs PCMCIA ezért ki is hagyom) kártyát választanatok. Remélem segítettem.
  Üdv…

Hozzászólások lezárva