Az Apple 31%-al növelte profitját az elmúlt negyedévben, elsősorban az erős Mac eladásoknak köszönhetően. A június 28-al végződött periódusban a bevételek 1.07 milliárd dollárra nőttek, azaz részvényenként 1.19 dollárra, a korábbi 818 milliós, azaz részvényenkénti 92 centes bevételhez viszonyítva. Éves szinten a bevétel 7.46 milliárd dollár volt, a korábbi 5.41 milliárdhoz viszonyítva.
Az időszak alatt kb. 2.5 millió Mac talált gazdásra, ami 40%-os növekedést mutat. Az iPod eladások is 11%-al nőttek, ami meglepő, tekintve, hogy minden piaci elemző a kifulladást várta – a jóslatok kevesebb mint 10 milliót ígértek. 770.000 iPhone is gazdára talált, bár meg kell említeni, hogy a 3G-s iPhone megjelenése csökkentette az eladásokat, hiszen sokan kivárták az új modell piacra kerülését. A zenével kapcsolatos bevételek 881 millió dollárra rúgtak a korábbi 819 millióhoz viszonyítva, ebben benne van az iTunes és az iPod kiegészítők is.
A következő negyedéves időszakokra az Apple csökkent bevételeket és profitot vár, aminek okát az amerikai gazdasági válságban jelölték meg.
A részletes beszámoló megtekinthető az Apple weboldalán.

Apple eredmények, meglepő iPod teljesítmény
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.