A TechCrunch szerint az Imeem ingyenes streaming playlist zenei szolgáltatás is komoly bajba került és a bezárás határára sodródott. A pletyka szerint reklámokból fenntartott Imeem a kedvezőtlen gazdasági környezet és a szűkülő reklámipar miatt képtelen kifizetni a licencdíjakat és sem befektetőt, sem vásárlót nem volt képes találni.
Az Imeem szóvivője tagadta az értesüléseket, ám elismerte, hogy a kb. 70 fős stáb 6 tagját elbocsájtották. Állítólag 30 millió dollár licencdíjjal tartozik a szolgáltatás, ám a szóvivő ezt az összeget “hihetetlenül túlzónak” minősítette, bár elismerte, hogy havonta több mint 1 milliárd dalt és videót továbbít a felhasználók felé a szolgáltatás, ami komoly összeget jelent, még 0.01 USD / stream mellett is.
A SpiralFrog pár nappal ezelőtti bezárását követően lehet valami a pletykában. A Last.fm 3 ország kivételével szintén áttér a fizetős modellre, ami a CBS ernyő alatt is a fennmaradásért folytatott harcra utal. Remélem az Imeem nem lesz a válság újabb áldozata, de már a pletykák felbukkanása is elgondolkodtató…

Bajban az Imeem? A cég tagad.
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.