Hamarosan érkezik a Nord Electro harmadik generációja a Clavia-tól. Akárcsak elődei, ez is 61 és 73 billentyűs verziókban lesz elérhető, mindkét modellen félsúlyozott mechanikával. A nagy újdonság, hogy képes lesz a Nord Sample Library-ből bármilyen hang betöltésére, ugyanis a Nord Wave formátumát használja. Sőt, a felhasználók készíthetnek saját hangszíneket is a Nord Wave Manager használatával, azaz bármilyen hang kicsikarható belőle.
Clavia Nord Electro 3
A gyári hangkészlet is bővül – érdemes kiemelni az új zongorákat. A belső memória mérete 256MB méretűre bővül és 126 programot lehetséges tárolni. Új orgona és effekt szekciók is találhatóak benne, plusz 3 erősítő szimuláció, egy 3 sávos EQ, kompresszor és fejlettebb rotary speaker emuláció. További hasznos funkció a monitor bemenet, amin keresztül bármilyen zenelejátszót csatlakoztathatsz (pl. iPod) és együtt játszhatsz/gyakorolhatsz vele.
Mindezen új funkciók ellenére a Nord Electro 3 könnyebb és vékonyabb elődjénél, decemberben kerül a piacra, várhatóan 1650 EUR (61 billentyűs változat) és 1900 EUR (73 billentyűs változat) áron. A cikk megjelenésekor még nincs róla információ a Clavia weboldalán.

Clavia Nord Electro 3 – könnyebb, vékonyabb, jobb
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük