Az AKAI új EWI (Electronic Wind Instrument) fúvós kontrollert hozott ki. Használatához nem kell speciális fúvós tapasztalat, plug-and-play USB kapcsolaton keresztül csatlakozik PC és Mac számítógéphez, adják mellé az Aria szoftvert Garritan és AKAI hangmintákkal.
AKAI EWI USB fúvós kontroller
Aria
5 oktávos terjedelemmel rendelkezik, állítható küszöbű moduláció, pitch bend, vibrato, transzponálás és oktáv eltolás, különféle ujjrendek szolgálják bármely akusztikus vagy elektronikus fúvós hangszer emulációját. Az Aria szoftveren keresztül max. 4 hangszeren lehetséges egyidőben a játék, és több mint 75 hangszínből lehet válogatni.
A fúvóka eltávolítható, mosható, cserélhető. A különféle ujjrendekkel szaxofon, furulya, fuvola, oboa és trombita is megszólaltatható, még azok számára is, akik soha nem játszottak korábban fúvós hangszeren.
Az EWI USB ára 499 USD MSRP, további infók az AKAI weboldalán.

Új AKAI EWI USB fúvós kontroller
Cimke:                         

8 thoughts on “Új AKAI EWI USB fúvós kontroller

 • 2009-10-14 at 22:22
  Permalink

  Hello!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy szintetizátor agyhoz össze lehet párosítani? Pontosabban nekem van egy Korg M3 szinti agyam és mivel ez egy midi controler akkor a korg hangjait tudnám megszólaltatni az ewi usb-vel?

  Válasz
 • 2009-10-15 at 04:44
  Permalink

  Igen, mindenhez, ami MIDI-t fogad. Mondjuk pl. nem tudom hogy lehet-e prg chg.-et küldeni az EWI-ről, de azokat max. lokálban nyomod.

  Válasz
 • 2009-10-16 at 23:16
  Permalink

  Ez USB-s, tehát csak számítógéppel megy. Ha MIDI kontrollert akarsz vele meghajtani, akkor azt is csak a gépen keresztül tudod. A gépen MIDI inputnak látszik a hangszer, ezért azt akár a MidiOx-szal meg tudod tenni, vagy bármilyen programmal, ami a MIDI bemeneten érkező adatot egy általad választott MIDI outputra tudja küldeni.

  Válasz
 • 2009-10-16 at 23:18
  Permalink

  Rosszul írtam, de a lényeg: ez NEM MIDI-kontroller, csak számítógéppel együtt. Tehát MIDI hangmodul/szintiagy stb. megszólaltatásához is kell számítógép is.

  Válasz
 • 2009-10-17 at 19:10
  Permalink

  Kösz a pontosítást Berty. Halkan megjegyzem, a kérdés az volt, lehet-e vele MIDI-s szintiagyat vezérelni. Igen lehet, persze valamit kezdeni kell az USB-vel. De gondolom ezt a kérdező is érzi.
  Ha a számítógépes alkalmazások helyett inkább külső MIDI-s eszközök vezérlése a cél, akkor az EWI 4000S modell-t ajánlanám.

  Válasz
 • 2009-12-05 at 17:02
  Permalink

  Hali!
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy (az árukon kívül) milyen lényegi különbség van 4000s és az USB-s EWI közt? 4000s tudja ugyanazt, mint USB? Köszi

  Válasz
  • 2009-12-06 at 17:00
   Permalink

   A 4000s a nagytesó, van benne egy beépített analóg modellezős szinti, duál filter-ekkel, effektekkel, azaz önmagában is használható hangszer. Az USB-s csak egy kontroller, külső hangmodul kell a megszólaláshoz, ezért is adják vele az Aria-t, de persze bármi mást is használhatsz, amid van. A breath szenzor technológia megegyezik.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.