Kapható az M-Key hordozható MIDI kontroller a CME-től. 49 billentyű, vékony, félsúlyozott billentyűk, joystick, egy mobiltelefonos hangmodul, trigger pad, U-CTRL és hangszóró – nem kevés, amit sikerült belepréselni.

És ez még nem minden… Adalékként a “CME MusicPack” szoftvercsomag jár mellé, ami ingyenes verzióit tartalmazza a következő audio alkalmazásoknak: Magix Samplitude SE, Arturia Analog Factory SE, Waldorf Edition LE, TruePiano (ez csak demó), Keytosound Remedy VST és Musicator MW5 UF Edition.

USB-n és MIDI kimeneten keresztül tartja a kapcsolatot a világgal, 2 pedál csatlakoztatható hozzá (univerzális). Windows XP/Vista és Mac OS X alatt működik, és class compliant (nem kíván külön driver-t). A firmware USB-n keresztül frissíthető. A billentyűk gyorsbillentyűként (hotkey) is használhatóak, az egyes funkciók a billentyűk felett vannak kijelezve.

Ára USA-ban csak 99$, és már kapható. Részletek a CME weboldalon.

CME M-Key ultravékony MIDI kontroller
Cimke:                     

4 thoughts on “CME M-Key ultravékony MIDI kontroller

 • 2008-04-25 at 18:39
  Permalink

  Úgy csatlakoztatható mint egy normális számítógép billentyüzet?

  Válasz
 • 2008-04-26 at 12:46
  Permalink

  USB-n keresztül csatlakozik a számítógéphez, és ún. class-compliant, azaz nem szükséges hozzá külön driver telepítése, mert az operációs rendszerben minden alapból megvan. Ez PC-n és Mac-en is igaz.

  Válasz
 • 2008-05-05 at 15:37
  Permalink

  Vista alatt hogy működik? Vannak tapasztalataitok?

  Válasz
 • 2008-05-06 at 11:23
  Permalink

  Itt nincsenek nagy igények az USB-vel szemben, tehát nem valószínű, hogy bármi gond lenne vele Vista alatt. Ráadásul az op.rendszer tartalmazza a működéséhez szükséges összes kelléket. Még nem hallottam problémákról…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.