A Universal Audio két új plugin-t jelentett be DSP platformjukra.

 

VXC VU DBX 160 UAD plugin
Az első a klasszikus, 1971-ben piacra dobott, és azóta magának legendás hírnevet és a stúdiótechnika történelmében örök helyet kivívott dbx 160 VCA kompresszor/limiter emulációja (jadejó, jajdejó, alig várjuk!). A plugin hivatalos neve VCA VU lesz, Threshold és Compressor (ez tulajdonképpen a ratio) kontrollok találhatóak majd rajta, mint az eredeti vason. Kimeneti gain kontroll és a VU kijelzőn megjelenített paraméterek közötti választás lehetősége a ráadás. Egy pár LED-es kijelző mutatja a jel Threshold körüli állapotát, és egy bypass kapcsoló áll rendelkezésre a komplett processz kiiktatásához.

 

Precision Enhancer kHz UAD plugin
A második plugin a Precision Enhancer kHz lesz, a Precision család újabb tagja. A Universal Audio információi alapján “a plugin célja, hogy életet leheljen a lapos vagy rosszul felvett hangsávokba”, ehhez EQ-t és dinamikatartomány expanziós technikákat használ. 5 működési mód áll majd rendelkezésre, ezek a módok a belső processz egységek sorrendjét variálják. Az első 2 mód párhuzamos szűrést ad állítható wet/dry mix aránnyal, a maradék 3 módban egy upward expander kerül a szűrt jelútba, a szűrő és a wet/dry mix egységek közé.
Mindkét új plugin próbaverziója megtalálható lesz a v4.10 UAD verzióban, a plugin-ek kompatibilisek minden UAD DSP eszközzel. A cikk írásakor a Universal Audio weboldalán még nincs kint az információ.

Forró hírek: új UAD plugin-ek
Cimke:                                                     

2 thoughts on “Forró hírek: új UAD plugin-ek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük