A Drawmer 3 újdonságot jelentett be 2008-ra: az M-Clock Plus és Lite órajel generátorokat és az A2D2 A/D konvertert.
Az M-Clock Plus master clock generátor, 44.1kHz – 192kHz tartományban képes órajelet generálni és duál sample rate konverterek segítenek benne a jel mintavételi frekvencia konverziójában és újraszinkronizálásában.
Drawmer M-Clock Plus
A belső órajelen generátoron kívül külső Wordclock jelhez is képes szinkronizálni magát vagy egy AES audio szignálból kinyerni a jelet az AES11 bementen. 10 Wordclock kimenet áll rendelkezésre, 8 a hátlapon, 2 az előlapon. Az aktuális frekvenciát is kijelzi max. 2PPM eltéréssel.
A konverterek bementére választhatóan küldhető AES, SPDIF, TOSLINK bemenetek, szimultán AES, SPDIF és TOSLINK kimenetekkel az egyszerre történő sample rate és formátum konverzióért. Az 2-es számú konverter bemenete az előlapról választható egy kapcsoló segítségével. Automatikus dither funkciót is tud szükség esetére, választható 16 vagy 24 bites formátumban.

 

Az M-Clock Lite egy egyszerű, de kiváló minőségű órajel generátor, AES Grade 1 minősítésű pontossággal, ami +/-1ppm eltérést engedélyez hosszútávon. 44.1kHz – 384kHz tartományban generál órajelet, külső wordclock bementtel is rendelkezik és 10 kimenettel, 8 a hátlapon, 2 az előlapon található belőlük.
Drawmer M-Clock Lite

 

Az A2D2 egy sztereó A/D konverter, szimultán duál sztereó kimenetekkel, mindkét kimeneten külön-külön választható sample rate-el 44.1kHz – 192kHz között. 24 szegmenses LED kijelzők mutatják a bejövő jelszintet -50dBFS – 0dBFS között, plusz külön túlvezérlés LED-ek is találhatóak rajta. A bemeneti jelszint állítás vagy fokozatmentesen állítható -2dBu – +28dBu között, vagy 24 fokozatban léptethető a kalibrált bemenetért.
Drawmer A2D2
Mindkét digitális kimenet külön-külön állítható 16 vagy 24 bites felbontás között, automatikus dither-rel. A belső órajel generátor megfelel az AES Grade 1 követelménynek. Természetesen található rajta külső Wordclock bemenet is és a 3 Wordclock kimenet segítségével akár master clock generátorként is megállja a helyét. A bemeneten Burr-Brown analóg komponensek találhatók és a táp nem zavarja a belső órajel generátorokat.
További infók a Drawmer weboldalán.

Drawmer újdonságok 2008-ra
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.