Több mint egy évvel a Windows Vista stabil verziójának piacra kerülése után sem tiszta, hogy milyen támogatást kap a platform a Digidesign-tól. Amit a Digidesign közleményeiből tudni lehet az elég elszomorító:

  • Csak az Vista Ultimate és Business kiadások vannak támogatva, de nem a Home Premium, pedig a legtöbb gépen előre telepítve ez a verzió található. Ennek semmi értelme, hiszen audio támogatás szempontjából az összes Vista verzió megegyező képességekkel rendelkezik, még a legalapabb Vista Basic is ugyanazt biztosítja mint az Ultimate.
  • Pro Tools M-Powered és LE verziók támogatva vannak, de nem a Pro Tools HD. Arról semmilyen információ nem látott napvilágot hogy mikorra várható (ha egyáltalán) a Pro Tools HD támogatása Vista-n.
  • Nincs 64 bites támogatás. Máshol szinte mindenütt, de a Digidesign ebben is sereghajtó.

Száz szónak is egy a vége – a helyzet elszomorító. Nem tudni mik a tervei a Digidesign-nak a Vista-val hosszútávon, de úgy tűnik minden más gyártó és fejlesztő felismerte a fontosságát, kivéve őket. Mindig is egyedi utakon jártak és nem egy fura húzásuk volt eddig is, és most itt egy újabb megmagyarázhatatlan. Ki érti ezt?
Itt olvasható a Digidesign hivatalos infó a Vista támogatásról.

Digidesign és Vista – szomorú
Cimke: