Úgy néz ki Dave Smith megint robbant egy nagyot. Ahelyett hogy az Evolver vonalat vitték volna tovább, teljes titokban összedobtak egy teljesen analóg jelúttal épített, 8 poly Prophet szintetizátort Prophet 08 néven, az Evolver-ekben is használt CEM chip-ekkel (de máshogy konfigurálva), analóg mixer-rel. A digitális elemeket a minimumra csökkentették: csak a DCO-k, az LFO-k és burkológörbék (és esetleges egyéb modulátorok) lesznek digitálisak. Az alap design természetesen a legendás Prophet5, ehhez jön a MIDI + patch memória + stabil oszcillátorok. Effektekről ne is álmodj… Azért jól hangzik (alább meghallgathatod 🙂 )? Mert hogy jól néz ki, az tuti… még úgy is, hogy egyes elemek mások lesznek mint az alább látható fejlesztési prototípuson (amit többnyire az Evolver alkatrészeiből dobtak össze). Más lesz az LCD, a potik, az elrendezés viszont állítólag marad.
Dave Smith Instruments Prophet 08
Prophet 08 hátlap
Amit tudni lehet még, hogy nem lesz multitimbrális, de tud split és layer módot, a billentyűzet nem az Evolver-ekből jön hanem egy újabb, és tud channel aftertouch-ot is (polifónikus AT biztos nem lesz). A potik végtelenített körbeforgók az egyetlen Main Volume kivételével (és így egyértelmű hogy digitális vezérléssel dolgozik). Sajna külső DC táppal működik, mint az a hátlap képen is jól látható. Lesz benne audio rate moduláció (valódi FM!) és 4 általános modulációs slot, a következő modulációs forrásokkal és célokkal:
Prophet 08 modulációs térkép
Az ára még nem végleges, de tudomásom szerint 2199$ MSRP, 1999$ MAP árakkal kell számolnunk. Lesz egy limitált kiadás is a Prophet vonal 30 éves évfordulója alkalmából, ezen pirosan megvilágított modulációs- és hajlító kerék, Prophet emlékplakett és Dave Smith aláírása lesz (kézzel, minden darabon egyedi), némivel több pénzért. Jövő héten hétfőn máris megkezdik a szállítást. Semmi hosszas herce-hurca mint a konkurencia nagy részénél, akik előre bejelentik a terméket, aztán csak győzzük kivárni mikor lesz belőle valóság…
Audio demók:
Demo 1 | Demo 2 | Demo 3 | Demo 4 | Demo 5 | Demo 6 | Demo 7 | Demo 8
További infók a Dave Smith Instruments weboldalon.

DSI Prophet 08 – ez igen!
Cimke:                     

Egy gondolat a “DSI Prophet 08 – ez igen!” -hoz

Hozzászólások lezárva