Az FL-909 egy Roland TR-909 Flash-ben megvalósított verziója, és nagyon jó. Nem volt könnyű a fejlesztése, a Flash környezet komoly hekkelésére volt szükség ahhoz, hogy létrejöjjön. Ráadásul a forráskódja is elérhető ingyenesen, ha valaki szeretné beleásni magát a Flash audio környezetébe.
FL-909 Roland TR-909 Flash emuláció
Itt találod az FL-909 weboldalát.
A fejlesztő, André Michelle, nem kispályás név. Eddig is sok kereskedelmi és ingyenes fejlesztés került ki a keze alól és nem áll meg ilyen “egyszerű” feladatoknál. Egy új online audio alkalmazás van készülőben, Hobnox néven. Jelenleg meghívásos alapon lehet a béta előnézetét kipróbálni, egyelőre csak USA hálózatokból, február 28.-ától. Addig is van időd regisztrálni valamelyik USA-ban székelő ingyenes email szolgáltatóhoz és akkor ez nem akadály…
Mi lesz a Hobnox?
Egy online szórakoztató és multimédia platform (rich media publishing), broadcast minőségű webes médiaalkalmazásokhoz, közösségi szolgáltatásokkal megfűszerezve. Egyszerre fog szólni a művészekhez és a hallgatósághoz, összekötve őket bárhol is éljenek. A technológiai alapot a Flash szolgáltatja, de rengeteg hekkeléssel, hogy a Flash limitált képességeit megkerüljék.
Tovább is van, mondjam még?
A Hobnox Audio Teaser a hangos képességeit mutatja be a készülő platformnak. Online zeneszerkesztési lehetőségeket vonultat fel, az alatta húzódó audio motor dinamikus DSP-t használ, hogy Flash-ben is komplex kompozíciókat és szerkesztést/effektezést lehessen megvalósítani. A felhasználói felület végtelenül méretezhető minden irányban, ezeken lehetséges az egyes komponensek elhelyezése.
Hobnox Audio Teaser
A most látható első kompozíció Roland emulációkat és effekteket tartalmaz. A környezet a demó miatt nem menthető, de van history, vágólap és az egyes komponensek automatikus igazítása a virtuális rácsszerkezethez. Még rengeteg funkció implementálása van hátra, de már most igen bíztató az előzetes.
Itt találod a Hobnox bétáról szóló bejegyzést André Michelle blogjában.

TR-909 Flash-ben, plusz egy új web-es audio platform születőben
Cimke:                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük