A Fostex UR2 egy standalone memóriakártyás sztereó felvevő/lejátszó professzionális alkalmazásokhoz. 1 vagy 2 SD memóriakártyát kezel, továbbá 1 USB tároló is csatlakoztatható rá az előlapon. Jelenleg csak WAV formátumot kezel 44.1kHz – 96kHz közötti mintavételezéssel 16 vagy 24 biten, de a Fostex MP3 formátumot is ígér egy későbbi firmware update keretében még az év vége előtt.
Fostex UR2 SD memóriakártya felvevő
A felvételek Broadcast WAV formátumban készülnek, amennyiben egy memóriaegység betelik, a felvétel akadás nélkül folytatódik a második memóriakártyán. Támogatja az SDHC memóriakártyákat is, ezzel valamivel több mint 30 óra folyamatos felvétel lehetséges 24 bit/96kHz-en 2 db. 32GB-os memóriakártya használata esetén. A számítógép felé egy USB 2.0 csatlakozás áll rendelkezésre. Az UR2 FAT32 fájlrendszert használ a tároláshoz.
OLED kijelzővel szerelték, mely a futó és rendelkezésre álló felvételi időt mutatja, továbbá az audio jelszinteket. Scrub módban az audio hullámforma is látható a marker-ek pontos megadásához.
Szimmetrikus és aszimmetrikus analóg I/O XLR és RCA csatlakozókon, és digitális I/O találhatók rajta, továbbá lábkapcsolós, 25 tűs D-Sub és 9 tűs RS-232 távvezérlő csatlakozási lehetőség. Az előlapon egy fejhallgató kimenet is helyet kapott, saját hangerő kontrollal. Hasznos funkció a fantomtápos mikrofon bemenet, ezzel az audio kimenetbe élő hang kerül, ami információs rendszerek esetén jól jön, és persze a már létező felvételhez is hozzákeverhető a jel.
A Timer Play és Power ON Play funkciókkal időzíthető automatikus lejátszás valósítható meg repetitív információkhoz. A lejátszási lista CSV formátumú, számítógépen könnyedén szerkeszthető. 99 cue pontot támogat kereső funkcióval. Külső alfanumerikus USB billentyűzet is csatlakoztatható, mellyel az elnevezések mellett transzport kontroll is működik. DC adapterről kapja a tápot, ez helyszíni felvételek esetén hasznos.
Ára 900 EUR körül várható, további infók a Fostex weboldalán.

Fostex UR2 memóriakártyás felvevő
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.